30.6.2015

#191 Kiemurauraa Ruudilla

Moi. Tänään mulla oli siis ratsastustunti, ja lähdettiin tallille 16:50. Matkalla Salla laittoi mulle viestiä, että menen Ruudilla. Arvasin sen. Toki se oli siis mukava asia. Tallille päästyä, vein kamppeet satulahuoneeseen ja otin Ruudin harjapakin. Ja onneksi sain kuvaajankin tunnille! Joten kiitos Sannille kuvista!

Menin hoitamaan Ruudia karsinaan ja laitoin sille päitset päähän ja laitoin sen kiinni. Siinä rauhassa harjailin ponin kokonaan ja kun olin valmis vein harjat takaisin satulahuoneeseen. Välissä laitoin omat varusteet päälleni ja vein Ruudin karsinan eteen sen varusteet. Aloin hetken päästä laittelemaan Ruudia kuntoon. Siinä ei kauaa mennyt, joten odottelin karsinassa Ruudin kanssa. Meinasi tulla hiki jo siinä, kun Ruudi yritti päästä koko ajan karsinasta pois ja puski mua koko ajan päällänsä. No, ainakin oli jo hiki valmiiksi :D

1.

Mentiin taas pitkästä aikaa kentällä, kun kelit suosi meitä. Kiristin satulavyön ja laitoin jalkkarit sopiviksi. Sitten pistin ponin käyntiin uralle. Hetken päästä koottiin ohjat käteen ja alettiin työstämään kolmikaaristakiemurauraa ja voltteja. 

Tehtiin käynnissä kiemurauraa, H ja B kirjaimista. Keskellä oli puomi, joka helpotti tehtävän muotoa. Puomin keskeltä sai myös tehdä voltin ja voltin sai tehdä myös lyhyen sivun puolivälistä. Ruudi oli jo käynnissä aika hyvin kuulolla, kun annoin sille jo heti alussa raippaa. 

2.

Hetken päästä jatkettiin samaa tehtävää ravissa. Ravissa Ruudi meinasi olla välillä laiska, mutta sain korjattua sitä eteenpäin. Kiemuraura onnistui hyvin, ainoastaan kaarteet piti ratsastaa vähän tarkemmin. Voltilla sai myös käskeä eteenpäin, että takajalatkin liikkuvat. 

Vaihdettiin suunta ja otettiin sama tehtävä edelleen käyttöön. Toisessa kierroksessa Ruudi oli parempi, se taipui enemmän. Kiemurauralla ei tullut turhia oikomisia. Ainoastaan voltit välillä meinasi mennä vähän liian pieniksi.

3.

Otettiin hetkeksi käyntiä pitkillä ohjilla ja ope kertoi seuraavan tehtävän. Kun kiemurauraa tultiin kummallakin puolella kenttää, toinen mentiin ravissa ja sai tehdä myös ravivoltit. Toisella puolella kiemurauralla tarkoitus oli mennä vastalaukalla. 

4.

5.

6.

Toisen puolen kiemuraura, joka tultiin ravissa, meni hyvin. Ruudi meni reippaasti eikä oikonut. Toisella puolella, jossa mentiin kiemuraura vastalaukalla, oli vähän hankala. Mun olisi pitänyt nostaa jo lyhyeltä sivulta vastalaukka, että se menisi kiemurauran myös sillä vastalaukalla.

Olin joko hidas, tai en saanut kunnolla apuja läpi. No, laukka nousi aina yleensä kulmassa ja sain tehtyä hyviä laukkapätkiä kiemurauralla, tosin siinä oikeassa laukassa, ei vastalaukassa. No, ensi kerralla pitää muistaa nostaa se jo hyvissä ajoin.

Lopputunti tehtiin ravissa pääty-ympyröitä ja käveltiin loppukäynnit. Opettaja antoi ihan positiivista palautetta. Tein hyvin töitä, ravissa onnistu kuviot hyvin, ainoastaan laukassa olisi pitänyt työstää enemmän. Tuosta on kuitenkin hyvä jatkaa! Ruudi jatkoi tunnille, joten lähdin suoraan kotiin.

7. Olen salaperäinen...

Mitäs tykkäsitte? Mikä oli sun lempikuva/lempikuvat? Kerro ihmeessä!

Huomenna koitan toteuttaa sen ostosten esittelypostauksen. Moikka!

♥: Emmi






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti