18.6.2015

#188 Ratsastustunti Nopsalla!

Toinen postaus perään, kun en ole kerennyt kirjoittaa tiistain tunnista. Lähdin tallille poikkeuksellisesti jo neljältä, koska äiti meni kaupunkiin. Menin siis yksin tallille. Kun pääsin tallille, menin katsomaan tuntilistaa, menin ensimmäsitä kertaa Nopsalla! Nopsa on n.160cm suokki, joka on tosi kiltti.

Menin ottamaan kuvia kameralla hevosista, mutta en kerennyt ottaa ulkona kissasta kun pari kuvaa, sitten alkoi satamaan kaatamalla. No, auttelin siinä tunnille meneviä ja menin myös maneesiin auttamaan.

1. Nopsa

Menin satulahuoneeseen ja vaihdoin varusteet itselleni. Nopsa oli ollut edellisellä tunnilla, joten tuntilainen harjasi sen. Menin laittamaan sitä toiseen talliin, ja mietin että miten saan varustettua noin ison hevosen. No ihme, mulla ei mennyt kuin 10 minuuttia ja olin jo valmis. Sitten meninkin alatalliin ja odottelin Nopsan kanssa käytävällä.

Otin penkin ja hyppäsin selkään. Säädin jalustimet sopiviksi ja lähdin kävelemään uralle. Opettaja sanoi, että Nopsa on aika etupainoinen hevonen, joten jos selässä nojaa eteenpäin, Nopsa vain lisää vauhtia. Tunnilla koitin huomioida istuntaani, kun viime aikoina siinä on ollut ongelmia.

Tunti aloitettiin käynissä, tekemällä keskiympyrää. Keskiympyrällä oli kolme kavalettia, mutta niitä ei tultu. Onneksi, koska menin ekaa kertaa Nopsalla. Kavaletit olivat tavallaan ympyrän muodossa, ja aina kahden kavaletin väliin sai tehdä voltin.

2. Voitto

3. Jönssi

Nopsa oli aika hyvin kuulolla ja sain hyvin avuille sen. Nopsa ei turhaan kiirehtinyt ja sain pidettyä ryhdin hyvänä. Vähän ajan päästä sai tehdä lyhyille sivuille myös voltit. Siirryttiin raviin ja tehtiin keskiympyrää ravissa. Ihme, Nopsan ravi ei ollut yhtään isoa, ja siinä oli tosi helppo keventää. Keskiympyrä meni hyvin ravissa, yhden kerran ympyrällä voltti meni liian suureksi.

Tehtiin lyhyillä sivuilla voltit harjoitusravissa ja keskiympyrän voltit myös. Muuten sai keventää. Meinasi olla vähän ongelma toisella lyhyellä sivulla, kun tein voltin, tötterön piti jäädä ulkokäden puolelle. No en saanut Nopsaa sisäpuolelta, vaan aina oikastiin ulkopuolelta. Onneksi lopulta sain sen menemään sieltä mistä pitikin.


Otettiin hetki käyntiä pitkillä ohjilla, ja opettaja kertoi ohjeen. Uralla sai ravata ja tehdä voltteja. Keskiympyrälle tultiin yksitellen laukassa. Nopsa meinasi ravissa kiirehtiä, saattoi johtua etukenostani. Sain kuitenkin paremman istunnan ja Nopsakin rauhoittui.

Ensimmäisellä nostolla Nopsa nosti laukan, mutta ei jatkanut eteenpäin. Siitä eteenpäin en saanut kunnolla nostettua laukkaa, mikä jäi vähän harmittamaan. Mutta ei se mitään, sain kuitenkin sen nostettua. Opettaja antoi positiivista palautetta. Sain hyvin asetettua Nopsaa ja korjasin hyvin istuntaani. Nopsa oli oiken kiva mun mielestä!

Nopsa jatkoi tunnille, joten menin vaihtamaan varusteet itseltäni pois. Äiti ei kerennyt hakea mua heti tunnin jälkeen, joten soitin sille että se tuli hakemaan mua 20:30. Siinä Iitun kanssa lakaistiin tallin käytävä ja mentiin lopuksi jakamaan mönkijällä tarhoihin vedet. Sitten lähdinkin kotiin.

Ensiviikolla en tiedä tuleeko postausta, koska olen koko viikon menossa, joten blogi voi olla hetken hiljaa, mutta päivittelen tätä mahdollisesti ensi viikon lopussa!

Mitä tykkäsitte? Oliko liikaa tekstiä? Kertokaa, moikka!

♥: Emmi





4 kommenttia:

  1. Tosi kiva kun nykyään postailet niin usein ja kerrot tarkasti tunneista, ja kaikki kuvatkin ovat ihania! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, tosi kiva kuulla että tykkäät! :)

      Poista