3.6.2015

#180 Sulkuja

Moikka! Eilen mulla oli ratsastustunti, mutta en kerennyt kirjoittaa sitä eilen, koska menin Selinalle yöksi.

Lähdettiin tallille noin klo 16:50 ja matkalla Salla laittoi viestiä että menen Almalla ♥ arvasin sen ja olin tosi innoissaan. Ihmeellistä kyllä, olen mennyt Almalla nyt ainakin kuusi kertaa putkeen. Tallille päästiin 17:20 ja menin katsomaan, onko Alma tunnilla. Olihan se, joten menin ottamaan suoraan kuvia hevosista. Kuitenkaan en kauaa kuvannut, koska ulkona oli aika kova tuuli, mutta ihana sää!

1. Pasi

Menin kuvaamisen jälkeen auttamaan Sallaa, kun se laittoi itselleen Nopsaa valmiiksi. Sitä ennen laitoin itselleni kamppeet päälle. Sitten kun edellinen tunti loppui, hain Alman maneesista, kun me ratsastimme ulkona. Talutin Alman kentälle, menin selkään ja laitoin jalustimet sopiviksi.

Tunti aloitettiin tekemällä käynnissä pitkien sivujen alkuun ja loppuun voltit. Alma oli hyvin kuulolla ja sain tehtyä asetuksia voltilla. Vähän ajan päästä otettiin sulkutaivutukset mukaan. Ensin tehtiin pitkänsivun alusta voltti ja voltin lopulta aloitettiin sulkutaivutus. 

2. Rippe

Alkuun sulkutaivutus meinasi tuottaa ongelmia, kun en käyttänyt sisäpohjetta, vaan käytin ulkopohjetta. Alma reipastui siitä kun käytin ulkopohjetta pelkästään, ja käänsin aika paljon sen päätä ulospäin, vaikka ei ollut tarkoituskaan.

Kun käytin pidätteitä ja tuin ulkopohkeella, se alkoi sujua. En myöskään kääntänyt ponin päätä väärään suuntaan. Sitten jätettiin sulkutaivutukset pois ja otettiin pääty-ympyrät käyttöön ravissa.. Pääty-ympyröiden jälkeen vaihdettiin suuntaa ja tehtiin käynnissä voltteja ja otettiin taas sulkutaivutukset mukaan.

3. Airotti

Sulkutaivutukset onnistui toiseen suuntaan paremmin, kuin toiseen suuntaan. Sain ihan kunnolla ponin pepun kääntymään sisälle päin. Vähän ajan päästä jätettiin sulkutaivutukset pois ja jatkettiin ravissa voltteja. Tehtiin ensin pitkän sivun alkuun voltti ja voltin lopusta nostettiin laukka, laukattiin pitkä sivu ja ennen toista volttia raviin.

Ensimmäisellä kerralla laukka kyllä nousi, mutta ei jatkunut. Käytin raippaa huomautuksena, joten poni alkoi liikkua reippaammin ja tuli tosi hyviä laukannostoja. Sitten ravailtiin loppuravit ja annettiin kävellä ponien pitkillä ohjilla.

Tunnista mulla jäi kiva mieli ja se meni mun mielestä hyvin. Vein Alman talliin, otin varusteet pois ja hoidin ponin rauhassa loppuun ja annoin Almalle leivän. Sitten meninkin Selinalle tallilta yöksi.

Mitä tykkäsitte? Oliko liikaa tekstiä? Kertokaa toki, moikka!

♥: Emmi



2 kommenttia:

  1. Airotti < Vähän Pohjois-Pohjanmaalaista murretta :D
    Joo, kiva postaus siis :)

    VastaaPoista