9.6.2015

#183 Salmiakkikuviota tunnilla

Moikka! Tänään taas olin ratsastustunnilla, joten kerronpa siitä. Selina oli meillä sunnuntaista tiistaihin yötä, joten Selina tuli meidän kyydillä tallille. Oltiin tallilla noin klo 17:20. Mentiin katsomaan tuntilistaa ja Selina meni Sirulla ja minä Ruudilla! En kerennyt ottaa kameralla ollenkaan kuvia, joten saatte jotain vanhoja kuvia Ruudista.

En ollutkaan mennyt vähään aikaan Ruudilla ja se viime kerta meni vähän penkin alle. No, Ruudi ei ollut tunnilla, joten menin hoitamaan ponia. Pistin Ruudin karsinassa kiinni, kun se koko ajan meinasi pyöriä, kun sitä kuulemma pelottaa olla yksin, jos muut hevoset eivät ole lähettyvillä. Kun olin saanut harjattua Ruudin, vein harjat pois ja hain varusteet.
     Aloin laittelemaan ponille varusteet päälle ja kun olin valmis, odottelin vain. Mentiin maneesissa, kun ulkona oli työkoneita. Sitten meninkin selkään, kiristin satulavyön ja mittasin jalustimet.

SALMIAKKIKUVIO
Pistin ponin liikkeelle ja lähdin kävelemään uralle. Vähän ajan päästä otettiin ohjat tuntumalle ja alettiin tekemään salmiakkikuviota. R tai S kirjaimesta sai kääntää ja kuvion apuna oli puomit, jotka piti jättää sisäkäden puolelle.


Ruudi oli aika hyvin tuntumalla ja oli reipas. Salmiakkikuvio ei teettänyt ongelmia, ainoastaan meinasin kulmassa kääntää liian isosti. Jätettiin kuvio hetkeksi ja otettiin ravissa käyttöön pääty-ympyrät. Ruudi oli hyvin kuulolla ja sai tehä aina välillä aika paljon puolipidätteitä, kun joku hevonen meni vierestä, Ruudi meinasi vain viilettää korvat luimussa ohi.

Sitten otettiin ravissa salmiakkikuvio käyttöön. Se meni ihan hyvin myös, ainoastaan käännöksissä oli pientä ongelmaa, koska sen piti olla aika jyrkkä. Sitten vaihdettiin suunta ravissa ja jatkettiin pääty-ympyröillä.


Hetken kuluttua otettiin käynnit pitkillä ohjilla ja opettaja kertoi ohjeet. Tultiin salmiakkikuviolle harjoitusravissa, ennen puomia harjoitusravia ja puomilla käyntiin. Käynnissä käännös ja ravia ja taas puomin kohdalla käyntiin ja niin edespäin. 

Se meni hyvin, mutta meinasin jäädä siirtymissä kiskomaan liikaa ohjista, eikä Ruudi välttämättä siirtynyt käyntiin. No sain kuitenkin hyviä teitä. Sitten otettiinkin loppukäynnit. Ope antoi positiivista palautetta, ainut juttu oli että mun pitää kiinnittää huomiota mun istuntaan, kun meinaan aika monesti nykyään mennä etukenoon. 

Tunnin jälkeen vein Ruudin talliin, riisuin siltä varusteet ja vein suoraan sen tarhaan.

Mitä tykkäsitte? Kommentoikaa, moikka!

♥: Emmi






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti