1.6.2015

#179 Kisapäivä takana!

Moi. Lauantaina alkoi pitkään odotettu kesäloma! Olin tyytyväinen todistukseeni ja siitä on hyvä jatkaa yläasteelle. Mutta nyt  kerron teille eilisestä kisapäivästä, Ylirannalla. Starttasin ensimmäiset estekilpailut tälle vuodelle! Eli siis Ronja tuli meille yöksi lauantaina, koska se tuli kuvaamaan mun kisoja. Kuvailtiin Ronjan kanssa ulkona ja tehtiin kaikkea hauskaa.

Herättiin sunnuntaina, eli eilen joskus 8:00. Mentiin syömään aamupalaa ja pelattiin kaikenlaisia pelejä. Äiti leipoi samalla kanttiiniin pullia ja mokkapaloja. Lähdettiin ajamaan tallille klo 11:30 kun kisatalkoot alkoivat klo 12:00 ja kisat 16:00.

Oltiin tallilla vähän ennen kahtatoista ja Salla olikin jo odottamassa siellä. Radantekijä ei ollut tullut vielä joten mentiin ottamaan Almasta kuvia. Menin kisoissa siis Almalla.


Vähän ajan päästä radantekijä tulikin, joten mentiin kentälle. Otettiin ensin estevarastosta puomit ja sen jälkeen haettiin maneesin takaa johteet. Ne olikin aika painavia, että kaikkia ei jaksanut yksin kantaa. No, saatiin kaikki johteet kentälle, alettiin rakentamaan rataa.

Rata oli todella helpon näköinen ja siinä oli kivan näköisiä esteitä. Kun numerolaput laitettiin johteisiin, osasin jo radan ulkoa. Kun rata oli rakennettu, mentiin Ronjan ja Sallan kanssa yläkertaan. Kun kello oli lähemmäs 15:00, mentiin talliin. Mentiin Ronjan kanssa hoitamaan Almaa. Alma oli aika levottomalla päällä, mutta saatiin hoidettua poni kuntoon. Sen jälkeen pistettiin Almalle varusteet ja itsekin kävin laittamassa kamppeet päälle.

Sen jälkeen menin maneesiin verkkaamaan. Nousin maneesissa selkään ja lähdin kävelemään. Tein käynnissä ympyröitä ja voltteja. Sitten otin ravia, jossa Alma oli vähän laiska, joten sai käskeä ponia eteenpäin. 



Menin myös ravissa pari kertaa ristikon. Ekalla kerralla Alma oli vähän löysä, mutta toisella kerralla huomattavasti parempi. Sitten vaihdettiinkin suunta ja tultiin pystyä ja okseria.



Sitten olikin radankävelyn aika. Annoin Alman äidille ja pistin takin päälle, kun ulkona tihkutti vettä jonkin verran. Kävelin radan ratsastuksenopettajani kanssa. Radan muistin kokonaan, vielä lopussa kertasin sen. 

Sitten meninkin takaisin maneesiin verkkaamaan. Otin pari laukkapätkää ja tulin pari kertaa pystyn ja okserin. Siinä Alma oli hyvin kuulolla ja tuli hyviä verkkahyppyjä. Olin kuudentena lähtövuorossa ja kävelin loppu ajan maneesissa. Vähän ajan päästä kuitenkin menin ulos kävelemään ja odottamaan radalle pääsyä. Kun odottelin radalle pääsyä, jännitti aika paljon, mutta se ei haitannut. Kertasin mielessä vielä radan. Sitten olikin minun vuoroni päästä radalle.


Lähdin ravaamaan kentälle, tervehdin tuomaria ja nostin laukan. Alma vähän ryntäsi, kun nostin sillä laukan. Jäin liikaa pidättämään ponia, joten se ei oikein edennyt laukassa. 1 este meni ihan ok, 2 este myös, 3 ja 4 linja yllättävän hyvin, 5 hyvin, 6 hyvin ja 7 ok. Ei tullut ollenkaan virhepisteitä, ja olin ponista tosi ylpeä! Ainut huono puoli oli, että sen olisi pitänyt laukata huomattavasti reippaammin. No, ensi kerralla senkin voi korjata.

1. Este


2. Este

3. Este

4. Este

6. Este

7. Este + hieno istuntani.

Radan jälkeen menin vähäksi aikaa kävelemään ja sitten kuulutettiin, että ne jotka saivat puhtaan radan, saavat ruusukkeet. Luokassamme oli yhdeksän ratsastajaa, kahdeksalla tuli puhdas rata. Sitten menimmekin kentälle riviin.


Hieno poni! ♥

Sitten otettiinkin kunniakierros oikeaan suuntaan, puhumattakaan siitä kun Alma meinasi jyrätä jonkun pikkuponin.. Almalla meinasi olla vähän liikaa kierroksia, joten kävelytin sitä vähän aikaa.

Sitten yksi Anni meni Almalla vielä, joten menin vaihtamaan vaatteet, kun olin 70cm luokassa liputtajana. Se oli kivaa. Sitten olin 90cm ja 100cm puomiennostajana. Kun kisat loppuivat, laitettiin esteet pois. Kahden viikon päästä Ylirannalla on kaksipäiväiset kisat, joten pitää katsoa löytyykö sopivaa luokkaa, mihin voisin osallistua.

Mitä tykkäsitte? Oliko liikaa tekstiä tai kuvia? Kertokaa toki, moikka!

♥: Emmi








5 kommenttia: