11.6.2015

#184 Kannattaa muistaa katse!

Heippa taas! Eilen olin taas estevalmennuksessa Sarilla. Meninkin nyt pitkästä aikaa Anskulla, joten saatte postausta eilisestä tunnista. Mulla ei oo kuvia tunnista, mutta katson löytyykö jotain vanhoja kuvia.

Estevalmennus alkoi 15:30 ja menin paikan päälle klo 15:00. Menin hakemaan Anskua tarhasta, ja laitoin sen puuhun kiinni. Anskulla oli loimi päällä, joten se ei ollut likainen eikä harjaamiseen mennyt kauaa. Sari laittoi Anskulle varusteet, menin sillä aikaa laittamaan itselle kamppeet päälle.


Hyppäsin selkään ja lähdin kävelemään. Tein Anskulla alkuun pysähdyksiä ja liikkeelle lähtöjä. Ne onnistuivat hyvin. Sitten otin siirtymisiä käynnistä kevyeeseen raviin ja kevyestä ravista käyntiin. Ansku oli hyvin kuulolla ja sain hyviä siirtymiä.

Sitten tein ravipidennyksiä ja lyhennyksiä. Pidennykset menivät hyvin, pari kertaa sai huomauttaa raipalla. Lyhennykset meni hyvin, sain Anskun "pieneen raviin" monta kertaa. Niiden jälkeen annoin Anskun kävellä hetken pitkillä ohjilla ja sen jälkeen menin pari kierrosta laukkaa kevyessä istunnassa. Ansku oli reipas ja eteni hyvin laukassa.


Sitten tultiin pitkällä sivulla olevaa linjaa. Siinä oli aluksi kaksi ristikkoa. Ekalle ristikolle tultiin ravissa ja ekan ristikon jälkeen nostettiin laukka ja mentiin laukalla toisesta ristikosta yli. Se meni ihan hyvin, ois saanu olla vaan enemmän vauhtia, kun piti raippaa käyttää linjan välissä.

Tultiin samaa tehtävää toisesta suunnasta. Se oli toisesta suunnasta huomattavasti vaikeampi, koska siinä piti tehdä aika tiukka käännös, että heppa ei mene ohi. Hyvin se kuitenkin meni, ei mennyt siitä ohi.


Sitten tultiin porttia. Portti oli aika hankalassa paikassa, keskellä kenttää sivuttain. Tultiin porttia kummastakin suunnasta. Oikeassa suunnassa portti piti hypätä vinoon ja siinä pitikin kääntää aika äkkiä. Vinon hypyn jälkeen käännyttiin oikealle ja tultiin uudestaan portille. Siinä pystyi hypätä keskeltä suoraan ja jatkaa vasemmalle.

Ne menivät hyvin, kunnes ratsastaja unohti katseen eikä tiennyt mihin mennä. No ratsastaja ja hevonen meni eri suuntaan, ja siinä sitä oltiin maistelemassa hiekkaa :D Tiedän, puhtaasti mun vika. On käynyt näin ennenkin, pitäisi muistaa että se katse on aika tärkeä.


No ei siinä mitään, ei sattunut ja nousin takaisin selkään. Tultiin portti vielä pari kertaa molemmasta suunnasta, se meni hyvin ja muistin katseen. Lopuksi tultiinkin rata, jonka laitan alas piirroksena.


Tiedän että en oo hyvä piirtämään koneella, mutta toivottavasti saa selvää. Eli ensimmäisenä oli okseri, jonka jälkeen kaarrettiin vasemmalle ja tultiin linja. Linjan jälkeen käännettiin portille, portilta jatkettiin oikealle, uudestaan portti ja vasemmalle. Tulin radan pari kertaa ja se meni tosi hyvin! Sari sanoikin että tippumisen jälkeen nuo radatkin meni loistavasti! Lopuksi ravailin ja kävelin. Anskulle oli tulossa toinen ratsastaja, joten ei tarvinnut riisua Anskua.

Viikonloppuna Ylirannalla on kaksipäiväiset kisat, lauantaina este ja sunnuntaina koulu. En itse osallistunut kilpailuihin, joten olen siellä talkoissa lauantaina koko päivän. Koitan ottaa siellä mahdollisimman paljon kuvia, mutta en tiedä paljon on tekemistä. Mutta sunnuntaina menen luultavasti kuvaamaan toisia estekisoja, joten sieltä saatte ainakin kuvia :)

Mitä tykkäsitte? Kommentoikaa, heippa!

♥:Emmi





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti