24.5.2015

#176 Hyppyjä Kessillä

Toinen postaus tänään, mutta ei anneta sen haitata. Tänään mulla oli estetunti Ronjalla. Menin Ronjalle noin klo 15:15 ja mentiin suoraan laittamaan Ronjan kanssa esteitä.

Laitettiin sarja, jossa oli kaksi pystyä, yksi porttieste ja ristikko. Kun oltiin laitettu esteet, mentiin hakemaan Kessi tarhasta. Oli kiva mennä uudestaan Kessillä! Harjattiin yhdessä poni ja laitoin Kessille satulan ja Ronja suitset. Sitten kävin laittamassa itselle varusteet päälle.

Lähdin kävelemään kentälle ja hyppäsin selkään. Lähdin kävelemään ja tein ponilla heti alkuun siirtymisiä käyntiin ja raviin. Kessi oli ihan hyvin kuulolla, ja kuunteli hyvin apuja.

Kaikki kuvat: (C) Ronja Vekki



Kun olin tehnyt siirtymiä, laukkasin pari kierrosta molempaan suuntaan, kevyessä istunassa. Siinä Kessiä sai välillä muistutella, että poni liikkuu tarpeeksi eteenpäin laukassa.

Toisessa suunnassa laukka oli reippaampaa ja pysyin hyvin kevyessä istunassa. Annoin välissä Kessin kävellä.




Kun olin verrytellyt tarpeeksi, alettiin tulla pystyä, jossa oli ristikko ja pysty. Siinä tuli hyviä lähestymisiä ja sain vauhtiakin poniin lisää. 

Välillä jos ei vauhtia ollut tarpeeksi, tuli vähän hassuja hyppyjä. Yhden kerran tuli pystylle kielto, joka oli kyllä ihan ratsastajan puhdas virhe, kun en ratsastanut Kessiä tarpeeksi eteenpäin. Ristikko nostettiin myös pystyksi ja tulin sarjaa molemmasta suunnasta. Se meni hyvin.




Sitten tultiin kaarevassa linjassa olevaa ristikkoa. Tehtävänä oli kääntää tuon ylemmän pystyn takaa ristikolle ja ristikon jälkeen jatkaa vasemmalle ja tulla uudestaan ristikko.

Siinäkin tuli ihan hyviä hyppyjä, mutta välillä meinasi siinäkin vauhti hiipua. Sain kuitenkin Kessin kuulolle ja tuli hyviä hyppyjä. 



Seuraavaksi nostettiin punainen ristikko pystyksi, jonka alle laitettiin kaksi laatikkoa. Siihen tulikin aika hyviä lähestymisiä, kun Kessillä oli vauhtia. Kummastakin suunnasta sain Kessin käännettyö pystylle, hyvillä hypyillä. 


Seuraavaksi tultiin porttia. Tehtävänä oli tulla oikeasta suunnasta laukassa portille ja portin jälkeen jatkaa laukassa oikealle ja tulla oikeasta suunnasta portti. Sitten taas vasempaan suuntaan ja näin edespäin. 

Siinä tuli hyviä hyppyjä. Meinasin vain esteen jälkeen vähän kiirehtiä ja käänsin ponin liian aikaisin toiseen suuntaan. Se saatiin korjattua kuitenkin, ja käännöistä tuli loivempia.

Tässä kuvassa mulla on kauhea ilme, mutta ei katsota sitä :D


Ihan lopuksi tultiin rata. Ensin tultiin oikeasta suunnasta sarja, jonka jälkeen käännettiin punaiselle laatikkopystylle ja sitten sarjan ympäri josta kaarrettiin portille.

Se tultiin molemmista suunnista, ja sain hyviä reittejä ja hyppyjä. Kessi oli paljon energisempi ja sain hyvin edettyäesteille.


Lopuksi ravailin ja tein kaikenmoisia suunnanmuutoksia ja kiemuroita. Tunti meni hyvin ja Kessi oli mukava ratsastaa.


Riisuin ponilta varusteet ja annettiin prixiä ja laitettiin loimi päälle. Sitten vietiin poni tarhaan.

Oli aika paljon kuvia, mutta mitä tykkäsitte? Kertokaa, nähdään!

♥: Emmi







4 kommenttia: