2.5.2015

#166 Yötä tallilla

Heippa taas! Torstaina alkoi tosin pieni vappuloma, eikä tarvinnut mennä eilen kouluun. Menin sitten eilen tallille yöksi Sallan ja Iitun kanssa. Mentiin Sallan kanssa joskus kahden maissa tallille, tai no Salla oli mennyt jo vähän aiemmin.

Perjantai 1.5
Kun pääsin tallille, mentiin yläkertaan viemään mun ruuat jääkaappiin ja viemään tavarat huoneeseen. Sitten mentiin ulos. Otettiin hetki kuvia hevosista ja mentiin sitten auttamaan ulkokentän siivouksessa, että se saataisiin kuntoon. No, kentän pohja oli savinen, ja lantaa oli ihan runsaasti. Laitettiin kaikki isoon mustaan kottikärryyn, ja arvatkaa oliko raskaat työntää! Meillä kesti ainakin puoli tuntia, kun saatiin se työnnettyä pienen matkan päähän :D Siihen meni meidän voimat ja ei enään jaksettu.



No sitten me katsottiin, kun Jogi ponin omistaja meni juoksuttamaan sitä kentälle. Otettiin siinä kuvia ja silleen. En hirveesti muista, mitä me Sallan kanssa tehtiin, mutta kun kello oli 15:30 mentiin yläkertaan juomaan teetä ja odottamaan Iitua. Laitettiin samalla sänkyyn lakanat.

Kun Iitu tuli, se vei kamppeet huoneeseen ja mentiin sitten talliin. Siellä alkoi myöhemmin tunti jota menimme hetkeksi katsomaan. Mentiin sitten laittamaan Iitun kanssa mönkijällä vesiä tarhaan. Siinä meni jonkin aikaa ja mentiin sitten takaisin maneesiin.



Kun ei enään jaksettu katsoa tuntia, mentiin yläkertaan suihkuun ja syömään iltapalaa. Laitettiin yöpuvut päälle ja pelattiin Kimbleä. No sitten ei hirveästi tehty mitään, mutta sitten Iitu ja Salla keksi, että lähdetään ulos yöpuvut päällä. No, sinne mentiin. 

Mentiin kävelemään maastoesteradalle ja kello oli noin 21:00. Sitten huomattiin että tallissa oli valot päällä ja ovet auki. Mentiin katsomaan, ja siellä oli hepat syömässä, mutta Airotti ei ollut siellä. Mietittiin että omistaja oli lähtenyt ajamaan sillä, koska ei ollut kärryjä pihassa.

Jäätiin satulahuoneeseen istumaan ja juttelemaan ja odoteltiin että omistaja saapuisi. Odoteltiin siellä ainakin 22:00 asti ja alettiin miettimään, onko siellä tapahtunut jotain. Sitten kuultiin yläkerrasta ääntä ja mentiin katsomaan. Tallinomistaja oli siellä ja se ihmetteli mitä me tehtiin ulkona :D Sen mies oli lähtenyt ajamaan Airotilla. Autettiin omistajaa kantamaan parit penkit autoon ja mentiin laittamaan valmiiksi Airotille melassivedet.


Kun Airotti tuli, saatiin pestä se, koska se oli ihan märkä. Pistettiin se pesarille, kun oltiin saatu valjaat pois ja alettiin pesemään heppa. Salla pesi Airotin ja me kuivattiin se. Sen jälkeen laitettiin sille kylmäysletkut jalkoihin ja laitettiin ne päälle. Airotti säikähti kun se vesi alkoi yhtäkkiä tulemaan sieltä ja yksi kylmäysletkuista tarttui sen jalkaan ja meni rikki, Koitettiin teipata sitä kiinni mutta ei onnistunut. Saatiin vihdoin se valmiiksi, pistettiin loimi ja vietiin karsinaan. Sitten mentiinkin pesemään hampaat ja nukkumaan. Kello oli 23:00.

Lauantai 2.5

Herättiin kello 7:00. Puettiin vaatteet päälle ja mentiin syömään aamupalaa. Syötiin nuudeleita että jaksettaisiin tehdä hommia :D Syötiin ja pelattiin samalla Kimbleä.


Kun oltiin syöty, mentiin talliin. Kello oli vähän yli kahdeksan. Tallissa ei näkynyt työntekijää, joten alettiin tehdä kolmestaan hommia. Ensin annettiin hevosille kaurat ja odoteltiin että ne söivät ne. Sitten lähdettiin viemään hevoset ulos. Vietiin alatallista ja uudesta tallista. Vietiin Iitun kanssa Lutte ja Rosanni ja niillä oli hirveä kiire päästä ulos. Talutin Rosannia joka lähti vetämään mua ja jouduin päästämään siitä irti koska en saanut pidettyä siitä kiinni. Sitten Luttekin lähti ja sinne ne meni. Ne meni syömään vastapäisen tarhan eteen heiniä ja mentiin rauhallisesti niiden luokse. Sitten ne lähti uudestaan ja meni onneksi tyhjään tarhaan ja laitettiin äkkiä portti kiinni. Saatiin ne tarhassa kiinni ja Lutella oli mennyt riimunaru rikki :D

Kun kaikki hevoset oli viety ulos, alettiin siivoaman karsinoita. Iitu jäi ensin siivoamaan ja lähdin Sallan kanssa jakamaan vesiä. Sitten tultiin takaisin siivoamaan ja vähän ajan päästä Salla ja Iitu meni jakamaan loput vedet. Lakaistiin seuraavaksi käytävä ja oltiin saatu hommat tehtyä, kun työntekijä tuli, yhdestä syystä siihen aikaan... :D



Nyt viikonlopun tallilla on joku aikuisten kouluratsastuskurssi, joten mentiin hakemaan siihen meneviä hevosia. Sitten päätettiin että hoidetaan uuden tallin hevosia ulkona ja haettiin ne tarhasta.


Kun oltiin hoidettu hevoset, vietiin ne takaisin tarhaan ja vietiin ponit myös tarhaan. Sitten mentiin ottamaan Alman kanssa kuvia.






Sitten mentiin myöskin ottamaan Rosannin ja Luten kanssa kuvia.

♥♥




Sittenpä Salla ja Iitu lähti ratsastamaan Almalla ja Elmolla maastoesteradalle ja menin kuvaamaan niitä. Haettiin molemmat ponit sisään ja hoidettiin ne. Sitten kun oltiin valmiita, mentiin ulos.







Kello oli jo sen verran paljon, että mua tultiin hakemaan ja Salla ja Iitu jäi vielä tallille. Oli kyllä tosi kiva ja hauska reissu!

Haittaako teitä jos jossain postauksissa on paljon kuvia? Kertokaa ja kommentoikaa, moikka!

♥: Emmi



4 kommenttia: