16.5.2015

#172 Esteitä Kessillä

Toinen postaus perään mutta ei kai se haittaa. Tänään olin ratsastamassa Ronjalla. Kun menin sinne, mentiin hakemaan heppaa mulle tarhasta. Ronjan äiti piti siis mulle estetunnin. En mennytkään Anskulla kun sille oli huomenna tulossa paljon ratsastajia, joten sain mennä Ronjan ponilla Kessillä!

Kessillä en ole mennyt kuin yhden kerran aiemmin, enkä siitä kerrasta muista paljoa mitään. No, pistettiin poni kiinni ja aloin harjailemaan. Laitoin varusteet Kessille ja itselle ja lähdin kävelemään kentälle. Nousin selkään ja lähdin kävelemään. Kuvaajaa ei ole, joten saatte jotain vanhoja kuvia Kessistä, mitä olen joskus ottanut.


Siinä kävellessä tein muutamia pysähdyksiä. Kessi kuunteli hyvin ja pysähtyi kun pyysin. Hetken kuluttua nostin kevyen ravin ja tein ympyröitä. Kessi oli hieman laiska ravissa, joten ihan kunnolla sai käskeä eteenpäin.

Kessi on jo sen verran vanha, että verryttelyssä meni jonkin verran kauemmin, mitä Anskun kanssa. Sitten nostin laukan ja tein pääty-ympyrät molempiin päihin pari kertaa. Siinä Kessi oli ihan kivasti kuulolla, mutta sai kuitenkin käskeä eteenpäin. Vaihdoin suuntaa ja tein toisessa suunnassa laukkaympyröitä.


Sitten alettiin tulla ristikkoa, joka oli aika lailla keskellä kenttää. Nostin laukan ja sain ihan kunnolla komentaa Kessiä eteenpäin. Oli se vähän hassua, kun Anskua ei niinkään tarvitse käskeä eteenpäin, toisin kuin Kessiä. Mutta ei se haittaa, ainakin riittää työtä.

Tulin pari kertaa ristikkoa ja sen jälkeen tultiin pitkällä sivulla olevaa ristikkoa, jonka alla oli laatikko. Siinä tuli hyviä lähestymisiä. Kun olin tullut sitä tarpeeksi, annoin Kessin kävellä pari kierrosta pitkillä ohjilla.


Kävelyjen jälkeen tulin porttia, joka oli vinosti kentän laidassa. Siinä piti olla erityisen tarkkana, että tulee keskelle estettä, koska se oli vaikeassa paikassa. Laukassa kaarsin portille ja portin jälkeen piti suoraan kääntyä vasemmalle ja tulla toisesta suunnasta portti.

Siinä Kessi meinasi olla vähän laiska, ja tuli alkuun vähän hassuja hyppyjä, mutta kun käytin raippaa,  niin kyllä se liikkui hyvin. Tehtävä ei ollut sinänsä mikään vaikea, ainoastaan piti olla reiteissä tarkka. 


Lopuksi nostettiin neljä estettä 50cm, kun mulla on kahden viikon päästä estekilpailut Ylirannalla, jossa menen TOIVOTTAVASTI Almalla. Joten eiköhän sieltäkin tule postausta. Mutta siis tultiin loppuun rataa, ja se alkoi silleen että tulin vasemmasta suunnasta ja kaarsin lyhyen sivun lopusta pystylle ja siitä kaarsin vasemmalle ja kaarsin siitä portille, portin jälkeen kaarsin oikealle ja siitä punaiselle pystylle, tein loivan kaarteen siniselle pystylle ja siitä vielä kaarsin radan ensimmäiselle pystylle. Ekalla kerralla tuli pari hassua hyppyä, mutta seuraavalla kerralla tuli huomattavasti parempi!

Ihan lopuksi menin vain ravia ja tein kaikenlaisia kiemuroita. Pari kertaa kävelin uralla ja hyppäsin pois selästä. Otin varusteet pois ponilta ja harjasin sen läpi. Mulla jäi kyllä tosi kiva mieli Kessistä, ja olisi tosi kiva päästä uudestaan hyppäämään sillä!

Mitä tykkäsitte? Oliko liikaa tekstiä? Kertokaa, heippa!

♥: Emmi




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti