6.5.2015

#168 Tunti kentällä

Moikka taas tänne blogin puolelle! Eilen mulla oli ratsastustunti, joten kirjoittelen teille siitä.

Lähdettiin tallille joskus 16:45 ja oltiin tallilla 17:15. Menin heti ensimmäisenä yläkertaan hakemaan mun pyyhkeen ja astiat kun ne unohtuivat, kun olin yötä. Sen jälkeen suuntasin talliin katsomaan tuntilistaa. Menin Ruudilla! En olekkaan mennyt sillä pitkään aikaan, joten oli kivaa vaihtelua.

Ruudi oli tunnilla, joten menin ottamaan ulos kuvia. Ulkona oli täydellinen sää!


1. Jäpälä


2. Veikko


3. Helmi


4. Kalle

Kuulin, että ratsastetaan ulkona. Se kuulosti tosi kivalta, koska ei olla vielä kertaakaan ratsastettu ulkona kentällä. Kun edellinen tunti loppui, nappasin Ruudin ja lähdin kävelemään kohti kenttää.

Nousin selkään ja laitoin jalustimet sopivan mittaisiksi. Siinä samalla kentän vieressä Pasi lastattiin traileriin, tai no ainakin yritettiin, kun se ei sinne kuulemma helpolla mene. Ruudi katseli tilannetta ihan ihmeissään ja jähmettyi kun Pasi pomppasi pystyyn.


Tunti aloitettiin tekemällä pääty-ympyröitä. Ruudi oli ihan kuulolla, mutta meinasi säikkyä aika paljon lastaushommia, kun kolina välillä kuului. Sitten otettiin pitkille sivuille väistöä.


5. Ruudi
Väistö ei oikein alkuun sujunut, kun Ruudilla kääntyi vain kaula. No sain siinä pari hyvää pätkää, missä se kääntyi vähän enemmän.

Seuraava tapaus oli, että Rosanni oli päässyt karkuun, yllätys yllätys. Se juoksi kentän vieressä ja Ruudi säikähti sitä ja lähti toisesta päästä toiseen päähän aika kovaa vauhtia. No, ei siinä mitään, jatkettiin normaalisti tuntia. 

Sitten otettiin pieniä siirtymiä, kun hevosia vähän meinasi jännittää. Otettiin hetkeksi väistöt pois ja joko uralla tai ympyrällä siirtymisiä käyntiin ja raviin.

Seuraava juttu olikin se kun Pasi karkasi :D Siinä se Ruudi oli vasta ihmeissään! No koitettiin taas jatkaa tuntia normaalisti ja vähän ajan päästä Pasi talutettiin takaisin. Ei ne sitä Pasia ihan helpolla päästäneet, kun koko tunnin sitä koittivat lastata.


6. Ruudi
Sitten otettiin taas väistöt mukaan ja sain yhden tosi hyvän pätkän, kun käytin raippaa! Ruudin takamus kääntyi kokonaan ja sain mentyä väistöä pitkän matkan. Loppua kohti otettiin loppukäynnit ja sitten oikeastaan jumituin ympyrälle, johtuen varmaan siitä että katsoin koko ajan mitä tapahtuu. 

No, tunti meni ihan ok ja haluaisin ens kerralla mennä uudestaan Ruudilla, kun ei tuo mun ratsastus mennyt ihan nappiin, kun keskityin toisiin asioihin. Ensi kerralla paremmin!

Mitä tykkäsitte? Mikä oli teidän lempikuva? Kommentoikaa, moikka!

♥: Emmi



4 kommenttia: