21.5.2015

#174 Taivutuksia

Moi taas. Kuten sanoin, kerron teille tiistain ratsastustunnista. Joten eiköhän mennä suoraan asiaan.

Lähdettiin tallille noin 16:55 ja oltiin tallilla klo 17:20. Menin katsomaan tuntilistaa ja siellä luki Alma ♥ Poni ei ollut tunnilla, joten sain pitkästä aikaa hoitaa sen. Hain Alman harjapakin ja pistin Almalle päitset päähän ja laitoin ponin kiinni käytävälle.

Alma oli käytävällä aika levoton, mutta sain sen hyvin hoidettua. Alma oli aika puhdas jo alkuun, koska se oli ollut aikuisten alkeistunnilla. Kun olin hoitanut Alman, hain sille varusteet ja menin laittamaan itselle kamppeet.

Äiti oli sillä aikaa siirtänyt Alman takaisin karsinaan, kun Melvis oli laitettu käytävälle kiinni, Alma oli alkanut hörisemään ja pissaamaan lattialle :D No, laitoin Almalle varusteet karsinassa.


Lähdettiin kävelemään uraa pitkin pitkillä ohjilla. Tunnin tehtävänä oli myötä-ja vastataivutukset. Kottiin ohjat käteen ja lähdettiin tekemään R ja S kirjaimista keskiympyrää. Alma oli hyvin kuulolla ja sain hyviä myötätaivutuksia.

Vastataivutuksetkin meni ihan ok, mutta välillä vastataivutus jäi päälle, enkä saanut perus myötätaivutusta. Mutta kyllä se siitä parani.

Ravissa tultiin samaa tehtävää, toinen ympyrän puolikas myötätaivutusta ja toinen puoli vastataivutusta. Siinä Almalla meinasi olla vähän kiire, niin en saanut aina asetuksia läpi.


Sitten välissä otettiin pienet käynnit ja ope kertoi seuraavan tehtävän. Eli kummassakin päädyssä sai tehdä käynnissä voltin ja jatkettiin R tai S-kirjaimesta keskiympyrälle. Tötsän kohdalla piti nostaa käynnistä laukka ja laukata pieni pätkä ja päästä mahdollisimman vähien raviaskelten kautta takaisin käyntiin ja nostaa uusi laukka.

Ekalla kerralla nousi melkein laukka mutta ei aivan. Koitin toisen kerran, ja se onnistui. Kaikki loput laukannostot onnistuivat ja olin tyytyväinen. 

Lopuksi annettiin heppojen kävellä pitkillä ohjilla. Opettaja antoi ihan positiivista palautetta, mutta yksi juttu, minkä huomasin itsekkin, oli se että meinasin tunnin aikana olla satulassa aika etukenossa. En tiedä, johtuiko se liian lyhyistä jalustimista. 

Vein Alman karsinaan, hoidin ponin ja lähdin kotiin.

Mitä tykkäsitte? Kertokaa, moikka!

♥: Emmi



4 kommenttia: