14.5.2015

#170 Loistavasti mennyt ratsastustunti!

Heippa! Kuten otsikosta voi päätellä, mulla oli tiistaina ratsastustunti. Valitettavasti kameraa en ottanut mukaan koska siellä satoi kaatamalla :( No kuitenkin kerron ratsastustunnistani ja laitan vaikka jotain vanhempia kuvia.

Lähdettiin tallille noin 16:45 ja oltiin siellä 17:20. Menin katsomaan tuntilistaa kenellä menin. Listassa luki Alma ♥ olin taas niin iloinen että pääsin menemään lempparilla.

Tunnilla oli sijainen pitämässä tuntia. Alma oli jo tunnilla, joten menin katsomaan hetkeksi tuntia maneesiin. Kun kello oli jo paljon, menin laittamaan itselle varusteet päälle.


Lähdettiin kävelemään alkukäyntejä ja vähän ajan päästä otettiin käyttöön pääty-ympyrät. Pääty-ympyröillä piti olla tarkkana, että saisi asetusta sisälle päin. Alma taipui ihan kivasti, toki olisin enemmänkin voinut asettaa.

Vaihdettiin suuntaa ja tehtiin samaa tehtävää. Alma taipui toiseen suuntaan paremmin ja oli hyvin kuulolla. Välissä otettiin pitkillä ohjilla käyntiä ja ope kertoi seuraavan ohjeen. 

Tehtävänä oli, että A-päädyssä oli pääty-ympyrä joka tehtiin ravissa, tultiin uralle ja C-kirjaimen kohdalla nostettiin laukka ja laukattiin pari kierrosta ympyrällä. Se meni älyttömän hyvin!! Sain nostettua Almalla joka ikinen kerta laukan ja koitin tulla mahdollisimman monta kertaa, että pääsisin laukkaamaan. Ainut pieni juttu oli, että välillä en laukassa käskenyt ponia eteenpäin, mutta opettaja huomautti siitä niin laukkakin pysyi. Sitä mukaan kun oli laukannut tarpeeksi, sai mennä toiselle ympyrälle kävelemään. Minä tulin Almalla vielä kerran laukassa ympyrän ja sain nostettua käynnistä suoraan laukan. Alma oli älyttömän hyvin kuulolla! 

Tunnista mulla jäi tosi hyvä mieli ja haluan mennä ehdottomasti Almalla ensi kerralla! Lopuksi hoidin ponin ja lähdin kotiin.




Mitä tykkäsitte? Kertokaa ihmeessä, moikka!

♥: Emmi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti