4.12.2015

Joulukalenterin luukku 4: Mielipidepostaus: Turvaliivin käyttö


Ihan näin alkuun haluan sanoa, että tämä on oma mielipiteeni ja moni muu voi olla eri mieltä ja se on hyvä asia. Kerron omalta kannaltani ja miten itse näen tämän asian, joten ei kannata ottaa tätä asiaa kuitenkaan liian totisesti.

Olen käyttänyt turvaliiviä koko ratsastusaikojeni ajan. Ratsastustalli, missä käyn, suositellaan turvaliivin käyttöä ja melkein jokainen ratsastustunnillani oleva käyttää turvaliiviä. Itselleni turvaliivistä on tullut sellainen, että sitä ei voi unohtaa ja se on pakko laittaa aina päälle. Toki uittoreissuilla ei mulla ole turvaliiviä, sehän kastuisi kokonaan.


Minun mielestä turvaliivikin on yksi henkivakuutus kypärän lisäksi. Turvaliivi suojaa selkää, vatsaa, kylkiä ja hartioita. Monesti kun tippuu, tuntuu että turvaliivi ei ole auttanut yhtään, ilmat on lähtenyt pihalle. Eihän se kivalta tunnu. Monet sanoo että turvaliivi on kankea ja se päällä on hankala ratsastaa, niin mullakin turvaliivi on joskus kankea eikä tee mieli laittaa sitä päälle, mutta se pehmenee käytössä.

Oma turvaliivini on AiroWear ja se lämpenee kehon mukaan. Talvella se on yleensä takin alla, koska se on kova, jos se on takin päällä. Välillä se tuntuu takin alla, kuin olisi lihonut, mutta ratsastuksen aikana se pehmenee niin kovasti ja kivasti, että ei edes huomaa koko turvaliiviä.


Ilman satulaa mentäessä käytän myös turvaliiviä. Varsinkin esteillä turvaliivi on mukava asia, koska jos sattuu tippumaan, etenkin esteiden joukkoon, ei ole kovin mukavaa, kun ilman turvaliiviä jysähtää esteen päälle. Mullakin kävi yhdessä valmennuksessa Almalla, että tulin kahdesti alas esteen päälle, ihan sain puomitkin alas. Sattunut se ei ollenkaan, turvaliivikin auttoi siihen.

Ilme? :D

Mitä mieltä olitte tällaisesta postauksesta? Samaistutteko johonkin asiaan?





4 kommenttia:

  1. Täytyy kommentoida tänne :)
    Hyvä aihe. Mulla on turvaliiveistä vaihtelevia kokemuksia. Se on suojannut mun sisuskaluja hajoamasta muussiksi mutta samalla se sai aikaan ainaisen solisluun ärtymisen. Pienenä ja kokemattomana käytin liiviä aina, mutta nyt sen käyttö on enemmänkin poikkeus kuin tapa. Se oikeasti häiritsee mun istuntaa varsinkin koulussa ja painaa ikävästi solisluuta, tätä tapahtuu kaikilla malleilla ja merkeillä. On ihan tyhmää sanoa näin mutta oikeasti luotan meidän hevosiin sen verran että uskallan mennä ilman liiviä. Aina voi käydä jotain mutta, ja varmasti käykin, mutta en silti osaa ajatella käyttävän liiviä aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Harmi, että turvaliivisi on tuollaisiakin aiheuttanut :/

      Poista
  2. Oon samaa mieltä Emmi sun kanssa!:) -Ella

    VastaaPoista