11.12.2015

Joulukalenteri luukku 10: 10 Faktaa Almasta

Tässä luukussa kerron Almasta vähän faktoja, joita ei välttämättä kaikki tiedä, tai en ole kertonut niitä.

1. Alma yrittää pelotella, kun sen hakee tarhasta. Se yleensä pistää korvat luimuun ja lähtee painattamaan poispäin. Se on aika hauska, kun yhdesti olin menossa hakemaan sitä tarhasta, niin aina kun heilutin päitsiä kädessäni, se luimisteli. Alma kuitenkin antaa kiltisti kiinni.

2. Laukannostaminen käynnistä saa Almaan energiaa. Yleensä jos Almalla nostaa käynnistä laukan, se nostaa sen mutta samalla kuumuu tosi helposti ja yrittää seuraavalla kerralla lähtä laukkaan ilman pyyntöä.

3. Jos Almaa vie tarhaan tai laitumelle, sillä on aina kiire. Sitä on silloin vähän hankala taluttaa kun se yrittää kävellä niin nopeaa kun pystyy.


4. Kun Almalla on kiima, se on aivan sekaisin :D. Silloin Alma saattaa olla kiinnostunut jopa tammoista ja on häntä pystyssä menossa sinne minne haluaa.

5. Alman askeleet ovat todella tasaiset. Ne vuodet mitä olen ratsastanut, olen mennyt vain yhdellä ponilla, jolla on tasaiset askeleet. Nykyään tuntuu, että Almalla on tosi pehmeät ja tasaiset askeleet ja siinä on mukava  istua ja ratsastaa.

6. Kun Alma on pesupaikalla, se ei liiku mihinkään. Sitä ei saa siirrettyä ollenkaan, vaan se seisoo siinä missä se on, varmaankin johtuu kauhusta :D


7. Alma rakastaa uimista. Olen sitä vain kerran uittanut, ja se on kyllä melkoinen vesipeto! Se alkuun piehtaroi vedessä monta kertaa ja kahlaa vaikka kuinka syvälle. Sitä ei sitten kovin helpolla saa pois vedestä.

8. Alma pelkää välillä traktoreita yms. Se pelkää välillä kummallisen näköisiä olevia autoja tai rekkoja. Sillon se yleensä yrittää vain lähtä pois mahdollisimman nopeasti.

9. Ilman satulaa esteitä Almalla on kovaa menoa. Se nimittäin innostuu ihan pienistäkin esteistä, jos se saa vain mennä ne laukassa. 

10. Alma on paras poni! Sitä ei varmaan kukaan tiennytkään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti