29.8.2015

#214 Hepulla esteitä

Moi! Tämä postaus mun ois pitänyt julkaista jo tiistaina, mutta arvatkaapa kerkesinkö. En. On ollut sen verran pitkiä päiviä koulussa, että en ole jaksanut/kerennyt aukaista tietokonetta. Pahoittelut siitä. Tiistaina mulla oli ratsastustunti, joten kerron teille taas siitä. Tallille lähdettiin n. 16:50, ja tallilla oltiin klo 17:20. Menin katsomaan tuntilistaa ja menin taas pitkästä aikaa Hepulla! Hepulla olikin kiva mennä, kun leirillä menin sillä viimeksi.

Heppu olikin tunnilla, joten mun ei tarvinut varustaa sitä. Menin auttamaan Sallaa varustamaan heppaa ja kun kello oli jo sen verran paljon, menin laittamaan itselleni varusteet. Sitten odottelinkin että päästään tunnille.

Tunnilla hypättiinkin ja se kuulosti kivalta! Annoin äidille Hepun, ja mentiin rakentamaan maneesiin rataa. Laitettiin sinne yksi linja ja kaksi yksittäistä estettä. Sitten kun esteet olivat valmiina, mentiin selkään. Laitoin jalkkarit ja sitten lähdettiin uralle kävelemään. Heppu oli jo aika laiska, joten heti sai huomauttaa sitä.

1.

2.

3.

4.

Hetki käveltiin ja alettiin ravailemaan. Ravissa tehtiin pääty-ympyröitä ja toisella pääty-ympyrällä mentiin puomien yli. Heppu oli laiska, joten siinä olikin hommaa saada se liikkeelle. Vaihdettiin suunta ja toisessa suunnassa alettiin laukkaamaan. Kaikki laukkasi yhtä aikaa ja kyllä se Heppu alkoi vähitellen piristymään, mutta edelleen sitä sai ratsastaa eteenpäin. Laukassa toisella ympyrällä sai tulla pienen pystyn. Heppu meni hyvin yli, mutta hyppäsi aika juuresta.

Hetken aikaa kun oltiin laukattu, otettiin käyntiin. Sitten tultiin vuorotellen aluksi kahta ristikkoa. Ristikkotehtävä meni hyvin, mutta Heppu oli edelleen aika laiska.

5.

6.


Kun kaikki oli tulleet ristikot, nostettiin ne isoimmiksi pystyiksi. Sekin meni ihan hvyin, mutta piti laittaa Heppuun kyllä niin paljon vauhtia kuin olla ja voi! Viimeisenä tultiin rata. Ensin tultiin linja, jonka jälkeen kaarrettiin vasemmalle ja tultiin pysty ja pystyltä mentiin linjan ensimmäinen pysty. Sitten kaarrettiin oikealle ja tultiin ympyrällä oleva pieni pysty.

Kun aloitin, Heppu oli kyllä niin laiska kuin olla ja voi ja tuskin ensimmäiselle esteelle sai jalat nostettua ja este romahti alas... :D Aloitin alusta, kun se oli niin laiska ja yritin sitä saada kunnolla liikkumaan raipan kera ja kyllä se sitten piristyi ja laukkasi eteenpäin reippaammin.

7.

8.

9.


Loppua kohti ratsastus ja rata parani. Oisi kyllä pitänyt laittaa Heppua eteenpäin kovasti, mutta nytpä tiedän senkin, että se on hieman erilainen esteillä kun Alma.

Tunnin jälkeen pesin Hepun, kun se oli niin hikinen. Sitten harjasin sen ja annoin leivän. Sitten lähdinkin kotiin.

Mitä tykkäsitte? Kertokaa ihmeessä, moikka!

♥: Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti