16.8.2015

#210 Tallilla yötä + Valmennus

Moi! Edellisessä postauksessa sanoin, että teen teille postausta, kun olin tallilla yötä ja tässä sitä olisi. Eli torstaina suunniteltiin että mentäisiin Sallan ja Iitun kanssa tallille yöksi perjantaina koulun jälkeen. Perjantaina koulun jälkeen pakkasin ratsastuskamat ja muut tavarat ja lähdin tallille kolmen aikaan. Iitu tuli hetken päästä ja Salla tuli vähän myöhemmin.

Alkuun ei tehty mitään ihmeellistä, Iitu kävi hoitamassa pari heppaa ja siinä sillä osuikin hevosen jalka kylkeen joten istuttiinkin aika kauan vain että kipu hellittäisi. No, hetken päästä Salla tuli ja mentiin yläkertaan viemään tavarat. Myöhemmin haettiin tunnille meneviä hevosia laitumelta ja Iitu ratsasti Nopsan laitumelta. Matkalla tallille on perunapelto, jonka Nopsa päätti käydä läpi Iitu selässä ja minä juosten perässä. Mulla meni jalat ja kädet ihan verille, mutta ei se haittaa :D

1. Garsu

2. Alma ♥

Illalla vietiin myös puokit laitumelle, johon oli aika pitkä matka, kun ne oli siirretty uudelle laitumelle. Sanni oli tallilla myös iltaan asti ja jäi meidän kanssa yöksi tallille. Illalla syötiin ja mentiin joskus yhdentoista aikaan vielä ulos.

Aamulla herätys soi klo 7:30 ja mentiin syömään aamupalaa. Aamupalan jälkeen puettiin ja mentiin talliin. Alettiin siivoamaan karsinoita, joissa tosin ei ollut paljon hommaa, koska hevoset oli yön ulkona. Siivouksien jälkeen lähdettiin hakemaan puokit laitumelta. Meillä oli siis Iitun ja Sallan kanssa ilmaiset ratsastustunnit, joten ratsastettiin heti aamulla. Mentiin ilman satulaa ja mä menin Almalla, Iitu Lutella ja Salla Ruudilla.

3.

4.

5.

6.

7. ♥


Hain Alman laitumelta ja mentiin harjaamaan ponit ja laittamaan suitset. Alkuun mentiin kentällä ja ei tehty kovinkaan mitään erikoista. Hetken päästä mentiin maneesiin ja laukkailtiin siellä ja tehtiin kaikkea hauskaa.Vaihdettiin myös yhdessä vaiheessa hetkeksi heppoja. Pesin tunnin jälkeen Alman, kun sille tuli aika hiki.

8. Almaa kakatti :D

9.


Mentiin yläkertaan syömään ja hetken päästä mentiin laittamaan taas hevosia, kun meillä oli estevalmennus. Menin senkin Almalla, Iitu Tompalla ja Salla Stokkiksella. Harjailin Almaa käytävällä ja huomasin että sillä on sieraimissa aika paksua räkää. Mitattiin siltä kuume ja onneksi sillä ei ollut. Sillä saattoi olla jotain allergiaa kun kaikkialla pölisi aika paljon.

Laitettiin hepat kuntoon ja mentiin laittamaan kentälle esteitä. Kun esteet oli valmiina, hypättiin selkään. Alettiin verryttelemään ravissa ympyröitä ja hetken päästä tultiin yksitellen ravissa jumppasarja, jossa oli alkuun kolme ristikkoa. Se meni tosi hyvin, Alma oli hyvin kuulolla.

10.

11.

12.

13.

14.


Sitten tultiin sama jumppasarja pystyinä laukassa. Siinäkin Alma meni tosi hienosti! Viimeisenä tultiin jumppasarja vielä isompana ja sekin meni hyvin.

Hetken päästä tultiin vuorotellen rata, jossa ensin tultiin jumppasarja, jossa oli pystyt, sen jälkeen kaarrettiin oikealle ja tultiin keltainen pysty ja pystyn jälkeen kaarrettiin vasemmalle jossa tuli linja ja siinä oli pysty ja okseri. Ensimmäinen kerta meni ihan hyvin, paitsi keltaisen pystyn jälkeen käänsin liian äkkiä ja ei tullut oikein suoraa tietä linjalle.

15.

16.

17.

18.

19.

 Toisella kerralla sain enemmän tilaa ja linjakin onnistui paremmin. Tultiin ehkä n. 70cm sama rata ja se meni tosi hyvin ja sain hvyät tiet! Ihan viimeisenä tultiin sama rata, mutta jätettiin jumppasarja pois. Sekin meni tosi hyvin ja sain paljon paremmat tiet. Lopuksi ravailtiin ja otettiin loppukäynnit. Mun mielestä tämä tunti meni paljon paremmin kuin edellinen ja olin niiin tyytyväinen Almaan!

20.

21.

22.


 Meidän ei tarvinnut kerätä esteitä,  joten mentiin purkamaan hevoset ja harjaamaan ne. Illemmalla vietiin hevosia ulos ja lähdin tallilta noin kuuden jälkeen.

Tästä tulikin aika pitkä postaus, mutta toivottavasti ei haittaa. Tiistaina mulla on ratsastustunti, joten koitan kirjoittaa postauksen siitä viimeistään keskiviikkona. Kertokaa mitä tykkäsitte, moikka!

♥: Emmi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti