24.8.2015

#213 Hyvin mennyt valmennus Almalla!

Moi! Eilen mulla oli estevalmennus ja sainkin kuvaajan mukaan, joten ajattelin kertoa teille taas valmennuksesta. Eli siis menin tallille noin klo 12:00 ja Salla olikin tallilla, kun oli luvannut tulla kuvaamaan mua. Valmennus alkoi vasta klo 15:00, joten meillä oli hyvin aikaa.

Mentiin katsomaan poneja laitumelle ja ottamaan sinne kuvia. Sen jälkeen mentiin talliin ja Sannikin oli siellä. Siellä sitten vaan juteltiin ja päätin rasvata Alman suitset, kun ne näytti että se olisi tarpeen. Kun olin rasvannut Alman suitset, lähdettiin hakemaan Alma ja Kami laitumelta.

1.♥

2.

3.

4.

5.


Haettiin ponit laitumelta ja otettiin siinä myös parit kuvat, mutta Alma vain meni koko ajan syömään, niin ei oikein onnistunut. Kun ponit oli tallissa, hain Alman harjapussin. Pistin sen käytävälle ja alettiin Sallan kanssa yhdessä harjaamaan.

Kun Alma oli harjattu, laitoin sille suojat etujalkoihin ja hetken päästä satulan. Kun satula oli laitettu, menin laittamaan itselleni kamppeet päälle. Sanni olikin siinä vaiheessa laittanut Almalle suitset, joten poni olikin jo valmis.

Sitten lähdettiin kävelemään kentälle. Salla jäi taluttelemaan Almaa, kun laitettiin esteitä. Laitettiin yksi sarja ja yksittäisiä esteitä. Sitten hypättiinkin selkään ja kiristin satulavyön ja laitoin jalkkarit sopiviksi. Käveltiin hetki ennen kuin alettiin ravailemaan.

6.

7.

8.


Ravissa tehtiin pääty-ympyröitä ja ympyröitä esteiden ympärille. Alma oli kivan reipas, vaikka oli ainakin +20 astetta lämmintä. Sitten alettiin tulla vuorotellen yksittäistä estettä. Esteelle piti tehdä tiukka käännös ja saada suoristettua esteelle.

Ensin tultiin pari kertaa se ristikkona ja viimeisenä pystynä. Alma nosti tosi hyvin laukan ja eteni reippaasti eteenpäin. Ennen estettä oli puomi ja esteen jälkeen oli puomi. Ristikko meni hyvin, tosin se tuntui hassulta kun esteen jälkeen oli puomi, Alma aina pomppasi sen yli :D Tulin kerran ohi, että se kerettiin nostaa pystyksi. Hyppäsin pystyn vain kerran, koska valmentaja sanoi, että se meni tosi hyvin.

9.

10.


Sitten tultiin vuorotellen yksittäisenä keltasta kapeaa pystyä. Sekin meni hvyin, ainoastaan käänsin vähän liian aikasin ja en saanut oikein suoristettua esteelle. Mutta pari viimeistä kertaa meni paremmin, kun sain suoristettua ja käytettyä tilaa enemmän.

11.


Seuraavaksi tultiin sinistä porttiestettä, jonka alla oli vesimatto. Ajattelin että Alma saattaisi kytätä niitä, mutta päinvastoin! Ei se välittänyt niistä ollenkaan, yli meni hienosti ongelmitta. Hetki käveltiin pitkillä ohjilla, ennen kuin alettiin tulla rataa.

12.


Ensimmäisenä tultiin sininen porttieste, jonka jälkeen ratsastettiin vähän viistoon ja tultiin keltainen aurinkoeste. Sen jälkeen kaarrettiin oikealle ja tultiin sarja, jossa ensin tultiin punainen pysty ja mustavalkoinen pysty. Siitä mentiin viistoon ja tultiin vesimattoeste. Käännyttiin vasemmalle ja tultiin viimeisenä keltainen pysty.

13. Kuva radasta

14. 1. Este

15. 2. Este

16.

17. 4. Este

18. 5. Este

Ensimmäinen kerta meni hyvin, paitsi olisi saanut olla enemmän vauhtia ja viimeiselle esteelle olisi pitänyt suoristaa enemmän. Tulin hetken päästä uudestaan, saman korkusena, ehkä 60cm. Se meni paremmin ja nostettiin isommaksi. Esteet oli ehkä 70-75 ja tulin uudestaan radan. Almalla oli reipas laukka ja sain hyvin tultua esteelle. Mutta en arvannutkaan että Alma hyppää kaukaa ja siitä tuli aivan sairaan iso pomppu :D Multa lähti kummatkin jalkkarit ja olin jo melkein toisella puolella, mutta en kuitenkaan tippunut.

19. Tässä Alma hyppäs kaukaa :D

Pistin jalkkarit takaisin jalkaan ja lähdin radan uudestaan. Ensimmäinen este meni paremmin, ei hypännyt enää niin kaukaa ja pääsin hyppyyn mukaan. Aurinkoeste meni myös hyvin. Sarjalle käänsin liian tiukasti mutta yli kuitenkin mentiin. Vesimattoeste mentiin myös ongelmitta yli ja viimeiselle pystylle sain paremmin käännettyä.

20.

21.

22.


23.

24.


25.

Se meni tosi hyvin ja annettiin sen päivän hyppyjen olla siinä. Olin kyllä niin tyytyväinen Almaan! Valmentajakin sanoi että ensi kisoissa mun täytyy mennä vähintään 70cm luokka Almalla. Eiköhän se toteudu ;)

Sitten purettiinkin esteet ja menin hoitamaan Alman. Sille tuli sen verran hiki, että vein sen pesarille. Ensin kylmäsin siltä kaikki jalat ja pesin sen. Sitten lähdinkin viemään ponia laitumelle ja lähdin kotiin.

Kuvia oli tosi paljon, mutta toivottavasti se ei haittaa. Kommentoikaa, mikä oli teidän mielestä paras kuva ja mitä tykkäsitte, moikka!

♥; Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti