5.8.2015

#206 Onnistunut tunti Ruudilla!

Eilen mulla oli ratsastustunti, joten kerron teille siitä. Mentiin tallille 17:20 ja menin katsomaan tuntilistaa. Menin Ruudilla! Kiva juttu, kun olin toivonut että pääsisin sillä. Ruudi oli kuitenkin tunnilla, joten menin harjailemaan Kamia, kun yksi Jonna pyysi. Harjasin Kamin sitten ihan kunnolla ja huolella.

Kello oli harjauksen jälkeen sen verran paljon, että menin laittamaan itselle kamppeet päälle. Eilen oli tosi lämmin päivä kuten tänäänkin ja ratsastettiin kuitenkin maneesissa, jossa tarkeni kyllä ratsastaa! Nousin selkään ja laitoin jalkkarit sopiviksi. Sitten pistin Ruudin uralle kävelemään. Tunnilla meillä oli tehtävänä askeleen lyhentäminen, pidentäminen ja kokoaminen.

1.


Aloitettiin käynnissä pääty-ympyröillä. Ruudi meinasi olla tosi laiska ja sitä sai käskeä ihan kunnolla eteenpäin. Alkuun tehtiin ihan tavallisesti ympyröitä. Ruudi taipui ihan hyvin, mutta oli ehkä hieman kankea. Hetken päästä alettiin lyhentämään ympyröillä ja uran pitkillä sivuilla. Ympyrällä oli tötteröt merkkeinä ja ensimmäiseltä tötsältä alettiin lyhentämään käyntiä ja vähän ennen viimeistä tötsää koottiin käynti tavalliseksi. Sama juttu uran pitkillä sivuilla, ennen S ja R kirjaimia lyhennettiin ja koottiin taas takaisin.

Lyhennykset ympyrällä meni aika hyvin. Ensimmäisellä kerralla ympyrä meinasi vähän pienentyä, kun mulla ei ollut ulkoapuja, kun lyhensin. Kuitenkin toisella kerralla avut oli paremmat ja Ruudi lyhensi tosi hyvin askelta. Uralla Ruudi ei meinannut ensin kuunnella pidätteitä, eikä askeleet lyhentyneet yhtä hyvin kun ympyrällä, mutta kyllä nekin alkoivat onnistua.

2.

3.


Hetken päästä jatkettiin ravissa samaa tehtävää. Lyhennykset ravissa ympyrällä onnistui ihan kivasti ja sain Ruudin koottua mutta välillä pohkeet meinasivat unohtua. Uralla myös onnistui. Lyhennykset jätettiin pois ja otettiin mukaan pidennykset. Pidennykset aloitettiin samoista kohdista kuin lyhennykset.

Pidennykset ei olleet alkuun kovin eroavaisia tavallista ravia kohtaan, kun Ruudi oli aika laiska eikä ollut pohkeella. Kuitenkin kun raippaa käytin ja pohkeita myös, alkoi Ruudilla takajalatkin työntämään ja eroa alkoi tulla. Käynnissä tehtiin myös pidennyksiä, jotka sujui hyvin.

4.


Otettiin välikäynnit ja jakaannuttiin kahdelle ympyrälle. Toisessa oli pienemmät ponit ja toisessa oli Ruudi, Tomppa ja Nopsa. Vuorotellen ympyröillä istuttiin harjotusraviin ja koottiin ravi sopivaksi ja nostettiin laukka. Ruudia piti alkuun vähän herätellä laukassa mutta kun se alkoi olla kuulolla, se meni hienosti. Pari kertaa se meinasi karata muille teille, joka oli tietenkin mun oma vika, kun ei ollut ulkoapuja. Laukattiin loppuun aika paljon ja se meni hyvin!

Olin tosi tyytyväinen Ruudiin ja opettaja antoi positiivista palautetta. Sain tehdä aika paljon hommia, mutta kyllä se oli sen arvoistakin. Tallissa harjasin Ruudin ja pesin sen sienellä. Laitan aina ämpäriin vettä, jossa kastelen sen sienen. No, ei sinne kovin monesti sitä vettä jää, kun Ruudi juo siitä ämpäristä joka kerta :D

Tällä kerralla mulla ei ollut kuvaajaa, mutta lauantaina mulla olisi tiedossa estevalmennus ja sinne on hankittu kuvaajakin, joten eiköhän sieltä tule postausta kuvilla.Oon miettinyt, että haluaisitteko sellaista postausta, mihin laitan jotain hauskoja heppakuvia, jossa joko hevosella tai ihmisellä on hassut ilmeet ja laitan siihen kuvaan jonkun sopivan kuvatekstin? Kertokaa alas jos haluatte sellaisen. Mikä oli teidän lempikuva? 

♥: Emmi

2 kommenttia: