19.8.2015

#211 Uusi kypärä testissä!

Moi. Sanoinkin viime postauksessa että teen ratsastustunnista postausta, joten tässä sitä olisi. Lähdettiin jo vähän aiemmin tallille, noin klo 16:30. Oltiin menossa ensin tankille, mutta mentiinkin ratsastustarvikeliikkeeseen. Käytiin viikko sitten katsomassa mulle uutta kypärää, kun mun kypärässä ei ole enää kohta niitä turvasääntöjä mitä pitäisi olla ja olen kerran tiputtuani kolauttanut kypärän aika kovaa maahan.

No, mukaahan sieltä lähti uusi ratsastuskypärä! Ostettiin mulle Charles Owenin yr8 kypärä. Pääsinkin heti testaamaan uutta ratsastuskypärää tunnille :) Sieltä lähdettiin sitten tallille ja oltiin tallilla 17:10. Menin katsomaan tuntilistaa ja menin pitkästä aikaa Tompalla! Tomppa ei ollut tunnilla, joten menin hoitamaan sitä heti.






Hoidin Tompan ihan rauhassa ja harjauksen jälkeen kävin laittamassa omat kamppeet päälle. Sitten menin laittamaan Tompalle varusteita. Kun olin valmis, odottelin että meidän tunti alkaa. Ratsastettiin ulkona kentällä, kun siellä oli niin ihanan aurinkoinen ja lämmin sää! Käveltiin kentälle ja hyppäsin Tompan selkään ja laitoin jalkkarit sopiviksi ja lähdin kävelemään uralle.

Hetken aikaa käveltiin käynnissä pitkillä ohjilla ja sitten otettiin ohjat tuntumalle ja alettiin tekemään pääty-ympyröitä. Ympyrällä oli tötsät ja ensimmäiseltä tötsältä tehtiin sulkutaivutus ja viimeisellä tötsällä suoristettiin. Alkuun meinasi vähän olla ongelmaa, kun tie pieneni kun yritin tehdä sulkutaivutusta.






Seuraavalla kerralla se oli huomattavasti parempi ja tiekin pysyi tarpeeksi suurena. Tehtiin hetki sulkutaivutuksia ja sitten alettiin ravailemaan. Ravissa tehtiin ympyröitä ja siirtymisiä. Ensimmäiseltä tötsältä siirryttiin käyntiin ja viimeiseltä takaisin raviin. Se onnistui hyvin, mutta Tomppa oli vähän laiska. Hetken päästä vaihettiin suunta.

Toisessa suunnassa jatkettiin ympyröitä ja ympyröillä tehtiin laukannostoja. Ensimmäiseltä tötsältä laukkaa ja viimeiseltä takaisin raviin. Alkuun ei oikein onnistunut nostot, mutta kun sain Tompan tarpeeksi kuulolle, laukatkin onnistui.





Otettiin välissä välikäynnit ja vaihdettiin suuntaa. Sitten tehtiin toiseen suuntaan laukkaympyrät ja kun oli saanut nostettua laukan, sai jatkaa uralla laukkaa ja ympyröitä myös. Sain heti nostettua Tompalla laukan, mutta oikastiin kyllä aika paljon kulmia... :D Välillä piti käydä ympyrällä, ja siitä kulmat onneksi parani. Ravailtiin loppukäynnit ja siirryttiin käyntiin pitkillä ohjilla. Opettaja antoi positiivista palautetta ja munkin mielestä meni kivasti :) Tomppa jatkoi seuraavalle tunnille, joten lähdinkin suoraan kotiin.



Kypärä oli tosi hyvän tuntoinen päässä ja suosittelen sitä kyllä jokaiselle! Kertokaa ihmeessä mitä tykkäsitte ja onko teillä kokemuksia samasta kypärästä, nähdään, moikka!

♥: Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti