25.4.2015

#163 Alman kanssa esteitä

Morjens taas! Nyt on taas ratsastusaiheista postausta luvassa. Olin siis tänään estevalmennuksessa Almalla, ja kaverini Iitu oli myös ja meni Tompalla.

Niin sanottu "valmentaja" tuli Saksasta Suomeen joten pystyi pitäämään estevalmennuksen meille. No lähdettiin äidin kanssa tallille 12:30 ja tallilla olimme noin 13:00. Siellä olikin jo Iitu ja Salla odottamassa. Mentiin talliin ja Iitu haki ensin Tompan tarhasta, Alma oli sisällä, koska tallilla oli menossa viikonloppuleiri.

Alettiin hoitamaan poneja käytävällä. Almalla tulee joskus sellaisia "tammahetkiä" että se on ihan sekaisin kun on ruunia ympärillä ja se pissaa käytävälle :D No siinä Iitun kanssa hoidettiin ponit ja laitettiin suojat jalkaan. Sitten mentiin välissä kantamaan maneesissa tolppia ja puomeja. Sitten menimme takaisin laittamaan poneille kamppeet niskaan ja mentiin jo maneesiin.

Opettaja tuli vähän ajan päästä ja alkoi rakentamaan esteitä Sallan kanssa. Siinä Iitun kanssa käveltiin ja noustiin hetkeksi pois selästä ja mentiin auttamaan opettajaa esteiden teossa että saataisiin tunti käyntiin. Esteet oli pystyssä ja sitten takaisin selkään.

Aloitettiin kevyessä ravissa voltteja ja ympyröitä. Jos meni ympyrälle, mentiin yhden puomin yli. Sitten alettiin ottamaan käyntiin siirtymisiä ja takaisin raviin siirtymistä. Se meni hyvin, Alma oli hyvin kuulolla ja oli tosi kiva ratsastaa.



Sitten alettiin laukkailemaan ja mentiin voltilla kavaletin yli. Siinäkin Alma kuunteli hyvin, mutta oli ehkä hieman laiska. Sitten alettiin tulla jumppasarjaa, ja sitä lähestyttiin C kirjaimesta ja siinä oli ensin puomi,ristikko ja sitten okseri. Sekin meni hyvin vaikka Alma meinasi tunkea ulospäin. 




Kädet sillä mallilla, että lähden lentoon :D

Sitten tehtiin C kirjaimesta voltti, jossa mentiin puomin yli ja sitten jatkettiin jumppasarjalle. Sitten tehtiiin A kirjaimesta voltti jossa oli kavaletti. Siitä jatkettiin sarjalle, jossa oli kaksi pystyä. Sitten vielä C kirjaimeen voltti. Se meni hyvin, mutta Alma meinasi olla jumppasarjalla hieman laiska.

En tarkalleen muista, että mitä ratoja tultiin mutta yhdessä vaiheessa tultiin pelkkää kahta sarjaa.



Tää kuva on jotenkin hassu :D

Loppua kohti opettaja sanoi, että meillä oli vähän laukanvaihdoissa ongelmaa, että hevonen ei vaihtanut laukkaa suunnanmuutoksissa, joten Iitun kanssa tultiin yksi tehtävä vielä. Siinä ensin tultiin ensin jumppasarja, jonka jälkeen C kirjaimesta pieni pysty ja siitä piti saada hevonen ohjattua keltaiselle pystylle, joka tuossa edellisessä kuvassa näkyy. Sitten kaarrettiin A kirjaimesta toiselle pienelle pystylle ja jatkettiin siitä siniselle pystylle. Se oli kiva, koska se oli vähän haastava kun piti saada hevonen suoraksi. Noiden kahden pystyn välissä Alma meinasi aina vähän innostua, joten opettaja neuvoi että istun välissä alas ja annan kunnon pidätteitä ja nousen seuraavalla esteellä taas mukaan.



Laitoin tämänkin kuvan vaikka tää on tärähtänyt, mutta tässä oli se viimeinen tehtävä, jossa hevonen suoristettiin pystylle.

Opettaja antoi palautteena, että katse pitää muistaa pitää ylhäällä ja antaa puolipidätteitä jos hevonen menee liian lujaa ja sanoi että hyvin meni. Olin itse todella tyytyväinen tuntiin ja tietenkin Almaan! Huomenna menen kuvaamaan estekisoja, joten katsotaan tuleeko siitä postausta. 

Mitä tykkäsitte tästä? Kommentoikaa, moikka! 

♥: Emmi




2 kommenttia: