15.4.2015

#159 Myötätaivutuksia,vastataivutuksia...

Moikka taas. Nyt ei pariin päivään tullut postausta koska olin Rukalla mutta nyt kuitenkin kerron eilisestä ratsastustunnista.

Eilen siis mulla oli tunti ja otin kameran mukaan. Lähdettiin vähän ennen 17 ja mentiin tallille. Mentiin alatalliin ja arvasin että listassa luki Alma. Olin toki siitä tosi tosi iloinen. No, Alma oli tunnilla, joten menin ottamaan ulos hevosista kuvia.




Kun olin jonkin aikaa kuvaillut ulkona, menin talliin laittamaan kamppeet päälle kun kello oli jo sen verran paljon. Tunti alkoi, hyppäsin selkään ja laitoin jalustimet.

Aluksi tultiin käynnissä pääty-ympyröitä A ja C kirjaimista. Ympyrällä oli tarkoitus tehdä puolet myötätaivutusta ja puolet vastataivutusta. Alma taipui ihan kivasti, paitsi opettaja huomautti että Almalla on pää ja kaula vastataivutuksen suuntaan silloin, kun sitä taivutusta ei tehty :D

Vähän ajan päästä tultiin pääty-ympyrälle kevyessä ravissa ja samat taivutukset samoihin paikkoihin. Sekin meni ihan hyvin, mutta välillä Almalla oli vähän turhan kiire eikä kuunnellut pidätteitä.


Sitten siirryttiin hetkeksi käyntiin ja nostettiin jalustimet kaulalle. Sitten jatkettiin ilman jalustimia samaa tehtävää käynnissä ja ravissa. Se olikin kivaa, kun ei ole pitkään aikaan mennyt ilman jalustimia.

Laitettiin jossain vaiheessa jalustimet takaisin jalkaan ja vaihdettiin samalla vapaasti suuntaa. Sitten jatkettiin vähän aikaa käynnissä kun opettaja kertoi seuraavan tehtävän. Tehtävänä oli tulla pääty-ympyrälle käynnissä ja nostaa ekan tötsän kohdalla vasen laukka suoraan käynnistä ja siirtyä viimeisellä tötsällä raviin. 

Alma alkoikin virittyä vähän, itse asiassa aika paljon. Kyllä sieltä laukka nousi mutta kun laittoi toisen jalan hieman taaksepäin, nostipas Alma vähän peppua joka kerta. Meinasi olla vähän innoissaan laukasta mutta hyvin se meni.


Käveltiin loppukäynnit pitkillä ohjilla ja siinäkin Alma ihan reippaasti käveli. Vein ponin talliin, harjasin ja antoin omenan. Sitten lähdinkin kotiin.

Laittakaa mulle postausideoita tuonne alas, moikka!

♥: Emmi






3 kommenttia:

  1. Siis tultiin laukasta käyntiin ;)
    Ja tee vaikka postaus sun unelmahevosesta pitkästi kerrottuna kuvien kera :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, niin juuri :D joo kiitos ideasta, koitan jossakin vaiheessa toteuttaa

      Poista
  2. Siis tultiin laukasta käyntiin ;)
    Ja tee vaikka postaus sun unelmahevosesta pitkästi kerrottuna kuvien kera :)

    VastaaPoista