22.4.2015

#161 Ratsastustunti

Moi. Ajattelin tulla kertomaan teille eilisestä ratsastustunnista, joten kerronpas teille siitä.

Lähdettiin äitin kanssa ajamaan tallille vähän ennen 17:00 ja kun oltiin perillä menin katsomaan tuntilistaa kenellä menin. Listassa luki Alma! Jes ♥ No Alma oli tunnilla, joten mentiin äitin kanssa yläkertaan kakkukahveille, kun talli on palkittu vuoden 2014 parhaaksi talliksi!

Kun oltiin kahviteltu, menin ottamaan kuvia ulos hetkeksi, mutta en kerennyt napata kuin pari kuvaa, koska kello oli jo paljon.

Sitten menin vaihtamaan kamppeet päälle ja sain kuulla että me hypätään tunnilla. Hyvä, mulla oli mun mielestä paras esteponi! Otin Alman harjapakista suojat mukaan että laitan ne maneesissa jalkaan sille.


Hyppäsin Alman selkään ja melkeinpä heti alettiin tulla käynnissä tehtävää. Käännyttiin H kirjaimesta ja käveltiin vähän matkaa ja siinä oli sitten estetolpat ja niiden keskellä kolme puomia jonossa. Sen jälkeen suoristettiin hevonen ja kaarrettiin oikealle ja tultiin toiset kolme puomia ja jatkettiin suoraan uralle.

Se meni hyvin, mutta välillä Alma meinasi turhaa kiirehtiä, ja koitti venyttää askelta paljon. Mutta siinä sain taivutettua ihan hyvin Almaa ja se oli hyvin kuulolla.

Vähän ajan päästä siirryttiin raviin ja tehtiin samaa tehtävää. Pieni lisäys oli, että jokaiseen kulmaan voi tehdä voltin. Alma tuli hyvin puomit ravissa, vaikka välillä meinasi kiirehtiä. Opettaja kehui, kun olin löytänyt kivan tahdin.


Käveltiin hetki uralla pitkillä ohjilla, kun ope laittoi puomit ristikoiksi. Isoa ei siis tultu. Sitten tultiin yksitellen ristikoille ja muut käveli uralta. Tulin toisena Almalla. Nostin ravin lyhyellä sivulla ja käännyin H kirjaimesta ristikkoa kohti. Alma ei kuunnellut ihan kunnolla pidätteitä ja meinasi mennä vähän kovaa joten esteen jälkeen se oikoi sen verran että en saannut käännettyä seuraavalle ristikolle.

No, käänsin uudestaan Alman ja sitten se meni hyvin. Taisin tulla kolme kertaa ne esteet ja ihan hyvin se meni. Kun kaikki oli tullut ristikot, käveltiin loppukäynnit. Jäi ihan kiva fiilis, mutta tuntui että ne esteet meni jotenkin hassusti :D No onneksi olen menossa lauantaina estevalmennukseen Almalla, joten katsotaan sitten.


Kommentoikaa tykkäsittekö, moikka!

♥: Emmi



2 kommenttia: