7.4.2015

#158 Ratsastustunti Almalla

Moikka taas. Ajattelin pitkästä aikaa kirjoitella teille tämän päivän ratsastustunnista kun oli kamerakin mukana. Tosin ei sieltä tullut kuin muutama kuva, mutta parempi sekin on kuin ei yhtään.

Lähdettiin äitin kanssa ajelemaan tallille päin, mutta käytiin sitä ennen pyörähtämässä Ratsumestareilla, kun se on muuttanut aivan meidän lähelle. Ostettiin mulle uudet hanskat ja uusi takki. Jos haluatte kuvaa niistä, laittakaa kommenttia.

No kun päästiin tallille, mentiin talliin ja menin katsomaan tuntilistaa. Listassa luki Alma! Olin niin iloinen kun pääsin taas Almalla ratsastamaan ♥ Alma ei ollut tunnilla, jotein sain hoitaa ja varustaa sen itse. Menin Alman karsinan luo ja laitoin sen käytävälle.


Hoidin Alman rauhassa ja kun olin hoitanut ponin, kello oli sen verran paljon että menin laittamaan itselleni kamppeet päälle. Sen jälkeen menin laittamaan satulan selkään ja vein ponin vielä karsinaan että laitan sille siellä suitset päähän.

Kun olin valmis, odottelin Alman kanssa tunnille pääsyä. Se oli aika hauska ilmestys, kun tallityöntekijä laitteli heiniä karsinoitten eteen, Almalla meni korvat heti höröön kun heinäkasa meni ohi mutta kun se tajusi, että heinät ei ollut sille meni korvat nopeasti luimuun :D


Tuossa on se uusi takki päällä, ei tosin näy kovin hyvin.

Päästiin maneesiin, lähdettiin kävelemään alkukäyntejä. Vähän ajan päästä koottiin ohjat käteen ja alettiin tekemään lyhyiden sivujen keskeltä eli C ja A kirjaimista pääty-ympyrät. Pääty-ympyröiden keskellä oli kummallakin puolella tötteröt, joiden kohalta tehtiin voltit sisälle päin.

Samaa alettiin tulla ravissa. Alma liikkui kivan reippaasti, mutta pääty-ympyrällä kun teki sen voltin, meinasi olla vähän ongelma, koska siitä meinasi tulla välillä liian pieni. 


Tuli vain yksi kuva, tosin tärähtänyt ja sumea, pahoittelen koska maneesissa ei riittänyt tarpeeksi valoa.

Sitten lopeteltiin pikkuhiljaa ympyrät ja vaihdettiin suunta hetken päästä. Sitten jatkettiin samaa tehtävää jonkin aikaa kunnes vaihdettiin uudestaan suunta ja käveltiin hetki pitkillä ohjilla.

Lopussa oli tehtävänä että C ja A kirjaimista tultiin käyntiä ympyrälle ja ensimmäisen tötsän kohdalla piti nostaa laukka käynnistä ja siirtyä ennen toista tötsää käyntiin. 

Ensimmäisellä kerralla Alma ei ollut ihan tarpeeksi kuulolla, eikä laukka noussut. Koitin toisen kerran ja kyllähän se laukka suoraan käynnistä nousi! Sitten kun Alma alkoi tajuta tehtävän idean, alkoi virtaa piisaamaan :D Kävin pari kertaa uralla kävelemässä ja tulin uudestaan ympyrälle. Yhdesti Alma ennen tötsää yritti kävellä vähän sivuttain pois, joten en saanut laukkaa nostettua. Sen jälkeen laukka nousi joka kerta.

Lopuksi käveltiin loppukäynnit ja olin itse asiassa tyytyväinen tuntiin. Mulla on välillä ongelmana se että mulla ei pysy kädet vartalossa kiinni, mutta nyt opettajan ei tarvinnut mainita siitä kun kerran.


Alma ei jatkanut tunnille, joten otin siltä varusteet pois, hoidin sen ja antoin sille omenan. Sitten lähdettiin jo kotia päin.

Mitä tykkäsitte pitkästä aikaa tuntipostauksesta? Kommentoikaa!

♥: Emmi





4 kommenttia:

  1. hieno blogi sulla! meetkö sää ylirannalle leirille kesällä:)? ite tuun mun serkun kaa ekaa kertaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi paljon! Juu olen menossa Ylirannalle leirille kuten tavallisestikkin, Seikkailuleiri odotuksessa :) Mille itse olet menossa?

      Poista
  2. Kivoja kuvia + sulla on ihana banneri! :)

    VastaaPoista