6.12.2016

Joulukalenterin 6.Luukku - Miten valmistaudun kisoihin?


Tämän päivän luukussa kerron teille, miten valmistaudun kisoihin. Mulla ei ole paljon kisoja, koska kilpailen vain tallin kisoissa, mutta tänä vuonna olen tainnut käydä neljät kisat. Kuitenkin mullakin on asioita, mitä teen ennen kisoja, joten olisi kiva jakaa ne teille ja kuulla teiltä jos teilläkin on samanlaisia valmisteluita, mitä aina teette.


Tietenkin ensin ilmoittaudun kisoihin. Tallin seinällä on lista, johon laitetaan oma nimi, seura, hevostoiveet ja luokka minkä menee. Kisakutsu on myös ilmoittautumislistan vieressä, jossa lukee luokat ja talkoopäivän.
Talkoot ovat yleensä aina edellisenä päivänä, mutta jos kisat alkavat myöhempään, talkoot omat samana päivänä. Tallille mentyä yleensä ensin aletaan tekemään rataa. Kannetaan puomeja ja tolppia ja kaikkea mitä rataan tarvitaan. Rata on tietenkin ensin lanattu, mtta sieltä löytyy joskus paljon kiviä, joten niitä kerätään pois.

Kuvituskuvaa radasta :D

Kun rata on valmis, siistitään paikat, mihin yleisöä tulee. Sitten menen yleensä putsaamaan varusteet. Otan kaikki tarvittavat, satulan, suitset ja suojat. Otan märän sienen ja satulasaippuaa ja käyn hyvin läpi satulan ja suitset. Sitten kun ne on puhtaat, harjaan suojat ja tarvittaessa pesen ne. Valitsen yleensä huovankin valmiiksi, joko valkoisen tai jonkun muun kivan ja siistin huovan.

Kun varusteet on putsattu, saatetaan mennä putsaamaan maneesin seiniä, jos kisat ovat siellä. Siivotaan myös yläkertaa, johon tulee kanttiini. Yleensä käydään myös koko kisapäivä ohjeineen läpi ja katsotaan kaikki talkootehtävät. 


Kun tallilla kaikki on saatu valmiiksi, kotona puhdistan kaikki omat varusteeni. Saappaat puhdistan kostealla rätillä ja sitten rasvaan ne. Kun kaikki varusteet on puhdistettu, pakkaan ne kassiin ja katson kisavaatteet valmiiksi.



Miten te valmistaudutte kisoihin?
Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!




1 kommentti:

  1. Itse teen samat jutut👍 Mutta yleensä kaikkea hieno säätöä esimerkiksi vaihdan päitset😂

    VastaaPoista