4.12.2016

Joulukalenterin 4. Luukku - Millainen olisi unelmahevoseni?

Tämän päivän luukku on erilainen ja tätä en olekaan koskaan tehnyt, nimittäin kerron teille, minkälainen olisi mun unelmien hevonen/poni. Jos joku kysyisi minkälaisen hevosen tai ponin haluan, vastaisin varmasti "Alma".  Mutta tässä postauksessa puhutaan sellaisesta hevosesta ja ponista oikeasti minkälaisen haluaisin jos olisi mahdollisuus valita.

Hevosen ei todellakaan tarvisi olla mitään huippu tason luokkaa, vaan ihan sellainen perus menopeli. Hevonen olisi rodultaan fwb tai ihan vain puoliverinen. Kuitenkin valitsisin näistä puoliverisen hevosen. Säkäkorkeutta voisi olla 160cm. Värillä ei ole kovin paljoa väliä, mutta kimot ja ruunikot olisi kivoja. Hevonen olisi ehkä tamma.

Kaikki postauksen kuvat: Google kuvahaku


Koulutustasoltaan hevonen saisi olla helppo B. Esteillä menisi ratana esimerkiksi metriä, mutta kykenisi menemään pienempiäkin esteitä. Ratsastaessa hevonen olisi mielellään kiltti ja yhteistyöhaluinen, mutta ei automaatti kuitenkaan. Hevosella olisi tasaiset askeleet ja se tykkäisi hypätä paljon esteitä. Se ei pelkäisi erikoisempia esteitä vaan menisi niistä kuitenkin yli.

Iältään hevonen olisi 7-12 vuotias. Ostaessa hevonen olisi jo koulutettu ja kuitenkin perus hyväkäytöksinen. Hevosilla ei olisi mitään erityisen haittaavia vaivoja.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jos olisikin poni, luultavasti se olisi welsh. Vaikka ne ovatkin aika pieniä, voisi olla vaikka normaalia isompi welsh-poni. Säkäkorkeutta olisi 130-140cm. Väriltään se olisi valkoinen tai enemmänkin kimo. Se olisi tamma.




Koulutustasoltaan poni olisi helppo B ja hyppäisi ratana 60-70cm. Ratsastaessa se olisi kiltti mutta saisi olla vähän jääräpäinenkin. Se tykkäisi esteistä ja olisi yhteistyöhaluinen. Poni olisi iältään 7-10 vuotias ja sekin olisi valmiiksi koulutettu ja hyväkäytöksinen.

Millainen olisi sun unelmahevonen/poni?


3 kommenttia:

  1. Uskoisin että et ole tarpeeksi tasokas ratsastamaan fwb tai puoiverisillä sillä olet tottunut ratsastamaan helpoilla ja normi hevosilla. T. Kaverisi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. XD onko muka fwb tai puoliveriset jotenkin muita rotuja haasteellisempia. Ei hyvää päivää.

      Poista
  2. Itteni unelma poni ois varmaan joku musta Valkonen rusponi tamma joka hyppäis ainakin 60-70 ja koulua menis ainakin perus jutut. Ois ratsastaa kiltti,yhteistyön haluinen mutta silloin tällöin myös jääräpäinen ja hoitaessa pysyis paikallaan ja oisi kiltti.

    VastaaPoista