4.4.2016

267. Tiina Jokisen esteratsastuskurssi

Moi! Edellisessä postauksessa kertoinkin tulevasta esteratsastuskurssista, joka oli nyt lauantaina. Kuvaajaa en saanut, mutta teen kuitenkin tämän postauksen vanhoilla kuvilla.
      Esteratsastuskurssilla oli siis 2h ratsastusta ja 1h teoriaa. Lähdin tallille vähän ennen puoli kymmentä ja siellä olinkin hyvin ennen kymmentä. Menin viemään tavarat talliin satulahuoneeseen ja katsomaan samalla kun ensimmäinen ratsastusryhmä lähti ratsastamaan. Ratsastettiin siis ryhmissä, ja meidän ensimmäinen tunti alkoi klo 11.


Menin siis kurssilla Hepulla ja sen olin toivonutkin sinne Alman lisäksi. Oli kyllä kiva kokeilla muutakin heppaa, kun Almalla olen niin monesti hypännyt. Lähdin hakemaan Heppua tarhasta ja siinä kestikin hetki, ennen kuin sain sen kiinni, kun sehän juoksenteli karkuun tarhassa. No, kuitenkin sain sen kiinni tarhassa ja vein sen talliin.
Tallissa aloin harjaamaan Heppua ja laittamaan sitä valmiiksi tunnille. Kun se oli kokonaan valmis ja laitettu, vein sen karsinaan ja menin laittamaan omat varusteet päälle. Kun olin itsekkin valmis, menin odottamaan tunnin alkua. Maneesissa nousin selkään ja ei tarvinnut laittaakkaan jalkkareita, kun laitoin ne jo tallissa.


Ensimmäinen tunti mentiin puomeilla ja ristikoilla. Lähdettiin ensimmäisenä herättelemään hepat käynnissä ja Hepun sai kyllä laittaa heti kunnolla liikkeelle. Tehtiin ensin käynnissä ympyröitä ja voltteja, mihin haluttiin. Sitten alettiin tekemään ravissa pidennyksiä ja tulemaan puomeja. Heppua sai herätellä pidennyksissä aika paljon, ihan raipallakin kun se ei meinannut oikein liikkua eteenpäin. Se meni loppua kohti pidennyksissä ihan kivasti kun alkoi tahtikin löytymään.

Tultiin pitkällä sivulla olevia puomeja, ja ne Heppu ylittikin hyvin ja reippaasti. Jonkun aikaa puomeja tultiin, ennen kuin siirryttiin käyntiin ja vaihdettiin suunta. Sitten alettiin ravissa tekemään pientä puomitehtävää, josta laitakin piirroksen tähän. 

Toivottavasti piirroksesta saa jotain selvää :D

Eli siis tultiin pitkällä sivulla puomit ja tultiin ns. kiemurauralla olevat puomit. Heppu ei meinannut pysyä reippaana, joten sai huomautella aika paljon, mutta kun sen sai pysymään liikkeessä, se onnistui mukavasti. Tätä tehtävää tehtiin hetki, ennen kuin alettiin hyppäämään ristikoita. Tultiin vuorotellen kiemurauralla olevat ristikot. Heppu meinasi ylittää alussa aika laiskasti ristikot, mutta kun huomautti sitä, se tajusikin että vauhtia pitäisi vähän lisätä. Sitten se menikin hyvin. 



Ensimmäinen tunti alkoi olla pulkassa ja lähdettiin tallin puolelle. Reippaasti otin varusteet pois Hepulta ja sitten harjasin sen. Kun olin valmis, kävin laittamassa omat varusteet pois ja lähdin yläkertaan odottamaan teoriatunnin alkua. Teoriatunnilla käytiin esteratsastukseen liittyviä asioita, mm. sarja- ja suhteutettuja välejä, puomimateriaaleista ja kisapäivästä, miten siellä käytetään järkevästi aika ja miten rata opetellaan kunnolla.

Teoriatunnin loputtua söin eväät ja lähdin taas hoitamaan Heppua. Siinä olikin hyvin aikaa, että harjasin sen ihan kunnolla ja harjauksen jälkeen laitoin sille varusteet. Sitten kävin taas laittamassa omat varusteet ja lähdin odottelemaan tunnin alkua. Taas ei tarvinnut kuin nousta selkään, kun jalustimet olivat valmiina.


Alettiin aikalailla heti ravailemaan ja tekemään ympyröitä. Sitten mentiin jonossa Tiinan opastamalla rata, mikä tultiin yksitellen. Rata muisteltiin ja aloitettiin sen tuleminen. Ensin tultiin ihan vain puomeina koko rata ja se tultiin laukalla. Heppu heräsikin siinä vaiheessa tosi hyvin ja laukan sai nostettua jo käynnistä. Rata meni hyvin ja sain Hepun pidettyä hyvin kuulolla.

Tässä kuvassa näkyy, mikä tultiin puomeina ja esteinä.

Kun kaikki oli tullut radan puomeilla, nostettiin esteet isommiksi, ehkä 60-70cm. Aina omalla vuorollani laukkasin koko maneesin ympäri, että sain Hepulla laukan kuntoon, kun se oli niin hitaasti lämpenevä kaveri. Sitten aloitin radan. Erikseen kaikista esteistä en sanaile, mutta jokaiset esteet Heppu ylitti tosi hyvin ja sain pidettyä sen hyvässä tahdissa. Huomasin myös omassa istunnassa, että en lähtenyt ennen hevosta esteelle vaan lähdin juuri oikeaan aikaan. Se tunti alkoi olla taputeltu ja olin kyllä niiiiiiin tyytyväinen Heppuun!


Lopuksi kerättiin esteet maneesista ja vietiin hepat talliin. Purin Hepun poissa ja sitten lähdinkin kotiin. Huomenna mulla on tunti, joten keskiviikkona luultavasti tulossa postausta. Tämän viikon sunnuntaina on myös ne estekisat, joten saa nähdä, menenkö Hepulla! 
Sanokaa mitä tykkäsitte tästä postauksesta, moikka! 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti