24.4.2016

272. Isompaa hevosta kerrakseen!

Pate ♥

Heippa! Eilen lähdin tallille yötä ja mulla oli myös estetunti, joten kerron tässä postauksessa tunnista. Eilen pakkasin tarvittavat kamppeet ja putsasin omat varusteet. Lähdin tallille puoli kahden jälkeen ja siellä olin vähän ennen kahta. Menin heti ensimmäisenä laittamaan omat ruuat jääkaappiin ja aikalailla heti lähdin talliin. Estetunnille mulle oli laitettu Padrico, yli 170cm hevonen! Mua jännitti aika paljon, kun kertaakaan en ole Patella mennyt.

Menin harjaamaan Patea ja harjasin myös suojat. Sitten pistin sille suojat jalkaan ja hain varustehuoneesta pienen etsinnän jälkeen estepenkin ja suitset. Ihme kyllä, sain satulan selkään aivan itse, vaikka yleensä en sitä isoille hevosille yllä laittaa. Olin aika heti valmis ja lähdettiin maneesiin rakentamaan rataa. Maneesissa Ella tuli taluttamaan Patea, kun menin laittamaan esteitä. Tunnilla hypätiin pääosin porttia, joten haettiin pari porttia.

Pahoittelen laatua!

Kun esteet olivat valmiit, noustiin selkään. Selässä kiristin satulavyön ja laitoin jalkkarit sopiviksi. Sitten lähdettiin uralle kävelemään ja Paten askeleet tuntui jo alusta saakka todella isoilta! Käynnissä hetki käveltiin pitkillä ohjilla ja vähän pyöriteltiin voltteja. Sitten siirryttiin raviin ja alettiin tekemään uralla temponvaihteluita.
Pidennykset onnistui hyvin, mutta lyhennyksissä ei ihan pidätteet menneet läpi ja en saanut ihan kunnon rauhallista ravia, mutta onnistui nekin lopulta. Ympyröillä Pate taipui tosi kivasti ja meni pyöreämmällä kaulalla.
                                                                                 

Näytän ihan kuin itkisin, mutta en itke :D

Hetken päästä alettiin laukkaamaan ja Pate nosti tosi hyvin laukan. Sen laukka oli tosi kivan tuntoista ja siinä olikin aika helppo istua. Tein ympyröitä ja uralla laukassa piti käyttää vähän enemmän pidätteitä. Laukkailujen jälkeen siirryttiin käyntiin. Alettiin tulla ristikkoa vuorotellen, ja piti laskea ääneen kolme viimeistä laukka-askelta. Se olikin mun osalta varmaan hauskan kuulosta, kun askeleet oli kaikki erilaisia ja laskutkin meni ihan sekaisin!



Pate hyppäsi ristikot hyvin, tosin aika kaukaa, joten siihen piti lähtä aika aikaisin mukaan. Se meinasi vähän laukata turhan reippaasti, joten sai kunnolla tehdä pidätteitä. Laskut ei siis onnistuneet ihan miten piti, mutta hypyt onnistui. Sitten alettiin tulla porttia. Pate hyppäsi portin todella hyvin, mutta toisella kerralla en ratsastanut sitä, ja se kielsi sille, Kuitenkin korjasin virheet ja se meni hienosti.


Lopuksi tultiin ristikkoa ja perään portti. Pate meni loppua kohti tosi tosi hienosti ja se kuunteli hyvin apuja. Sitten alettiin menemään loppuraveja ja koitettiin saada hevoset mahdollisimman rauhalliseen tahtiin ja Pate menikin tosi nätisti ja rauhallisesti. Otettiin käyntiin ja tultiin pois selästä. Pate oli kyllä ihan mahtava heppa ja sillä haluaisin ehdottomasti hypätä toisen kerran! 

Tykkäättekö lukea tuntipostauksia? Menettekö usein isoilla hevosilla estetunneilla?



4 kommenttia:

  1. Itekki tykkään patesta tosi paljon <3 ja mä just tykkään näistä perus tuntipostauksista varsinki ku ite yleensä samalla tunnilla nii kiva kuulla toisenki suusta tunnin kulku :)

    VastaaPoista
  2. Kuka näitä lauantain tunteja nykysin pitää?:) kiva postaus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se vähän vaihtelee, välillä Hanna Perätalo, tallin omistaja ja pari harjoittelijaa :) Kiitos!

      Poista