30.3.2016

266. Puomitehtäviä Lassilla

Eilen mulla oli ratsastustunti ja nyt päätin sitten kertoa siitä teille. Sain kuvaajankin tunnille, joten vähän kuviakin saan tähän postaukseen. Mutta nyt sitten pidemmittä puheitta, kerron teille tunnista.
    Lähdettiin tallille 17:00 aikoihin ja oltiin tallilla n. 17:20. Toivoin paljon, että menisin Lassilla, ja niinhän siellä tuntilistassa luki. Lassi oli tunnilla, joten ei ollut kiirettä. Autoin Iitua harjaamaan Roopen ja sitten kävinkin laittamassa omat varusteet päälle. On muuten ihana huomata, että kesä on tulossa, koska pääsi jo käyttämään saappaita ratsastaessa!

Pari kuvaa sunnuntailta!


Odottelin tunnin alkua ja toisen tunnin loputtua, menin maneesiin Lassin luokse. Säädin jalustimet sopiviksi ja hyppäsin selkään. Sitten lähdin pitkillä ohjilla uralle. Tunnilla tehtävänä oli tulla lyhyeltä sivulta keskelle ja keskellä oli puomit, jotka ylitettiin ja ennen puomeja tehtiin voltit. Aivan ensimmäisenä otettiin käynnissä pääty-ympyrät käyttöön.

Käynnissä Lassi meinasi olla aika laiska ja ei oikein välittänyt raipan käytöstäkään. Sitä piti vähän hoputella eteenpäin, mutta sitten se alkoi käyttää hyvin takajalkojakin. Ympyrällä sain taivutettua Lassia aika hyvin, keskityin siihen että saan sen liikkumaan reippaasti ja taipumaan tarpeeksi hyvin.


Lopetettiin pääty-ympyrät ja alettiin tekemään tunnin varsinaista tehtävää. Aloitin jo heti alusta tekemään voltteja ennen puomeja, kun Lassi meinasi kiemurella vähän laiskasti, joten volteilla sai korjata ihan kunnolla eteenpäin. Puomit se asteli kiltisti yli. Se tosin meinasi välillä vähän luimistella kavereille eikä keskittynyt työntekoon, joten se piti aina herättää tekemään töitä. Loppua kohti se ei enää välittänyt muista liikkujista.



Vaihdettiin jonkun ajan päästä suuntaa ja tehtiin taas hetki ympyröitä. Lassi ei meinannut taipua toiseen suuntaan yhtä hyvin, joten siinä meni hetki, ennen kuin sain sen taipumaan. Lassi oli myös huomattavasti reippaampi, kuin käynnissä. Sitten otettiin välikäynnit ja alettiin tekemään laukkatehtävää. Jokainen yksitellen tuli ympyrälle, nosti laukan ja tuli suoralla olevat puomit laukassa. 

Ensimmäisenä olin minä ja menin ympyrälle ja nostin Lassilla laukan. Se reagoi aika nopeasti apuihin ja yritti lähtä aika innokkaana eteenpäin. Käytin pidätteitä, että saisin pidettyä Lassin rauhallisena. Suoralla se meinasi lähtä omalla moottorilla vielä kovempaa, mutta jarruttelin sitä, että se meni puomit nätisti.


Toisella kerralla Lassi oli aika innoissaan ja ei meinannut pysyä ravissa. Se kuitenkin nosti laukan nätisti. Suoralla taas Lassi lähti ja tällä kertaa en saanut pidettyä sitä. Se meinasi vain pomppia laukassa puomit yli. Tulin heti toisen kerran ja silloin sain Lassin pidettyä vähän rauhallisempana. Laukkapuomit ei ihan onnistunut parhaimmalla tavalla, mutta kyllä tunnilta löytyi onnistumisiakin :)
Tunnin jälkeen vein Lassin talliin, harjasin sen ja lähdin kotiin. 

Ilmoittauduin myös eilen tallilla ollessani estekilpailuihin, jotka pidetään 10.4. Osallistun 50cm luokkaan, koska en ole päässyt hyppäämään kunnolla pitkään aikaan. Nyt tulevana lauantaina 2.4 menen Ylirannalle estekurssille, jossa on 2h esteratsastusta ja menen siellä Hepulla! Jos saan sinne kuvaajan, sieltä on tulossa postausta! Moikka!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti