13.4.2016

270. Vasta-asetuksia ja vasta-laukkoja

1.

Eilen oli taas ratsastustunnin aika, ja kuvaajakin oli paikalla, joten ajattelinpa kertoa teille tunnista kuvien kera. Nyt on tullut aika paljon tuntipostauksia ja valmennuspostauksia, toivottavasti ei haittaa. Jos haluatte muunlaista postausta näiden postauksien sijaan, kertokaa ihmeessä! Mutta kuitenkin nyt itse postaukseen. Tallille lähdettiin normaaliin aikaan ja saavuttiin sinne normaaliin aikaan. Menin katsomaan talliin tuntilistaa ja meninkin pitkästä aikaa Tompalla! Tompalla taisin mennä viimeksi leirillä kesällä, joten onhan siitä aikaa melkoisen paljon!

Lähdin harjaamaan Tomppaa ja se olikin aika likainen, niin siinä menikin jonkun aikaa. Kun heppa oli harjattu, hain varusteet ja puin omat kamppeet päälle. Laitoin Tompalle varusteet päälle ja sitten odotettiinkin maneesiin pääsyä. Maneesissa nousin selkään ja lähdin uralle kävelemäään, Hetki käveltiin pitkillä ohjilla, kunnes otettiin ohjat tuntumalle ja alettiin tekemään käynnissä keskiympyrää. Keski ympyrän kaareviin kulmiin oli asetettu tötsät ja niiden keskelle puomi. Ensimmäisenä taivutettiin hevosia normaalisti myötätaivutuksessa ennen kuin alettiin tekemään vasta-asetuksia.

2. Kaikki ratsastuskuvat © Alisa Turtinen

Myötätaivutukset lähti hyvin käyntiin ja Tomppa kuunteli hyvin apuja. Se meinasi tosin olla vähän laiska käynnissä. Vasta-asetukset lähtivät myös hyvin, ainut pieni ongelma oli, että en saanut enää vasta-asetuksen jälkeen sitä kunnolla myötätaivutukseen. Jätettiin keskiympyrät hetkeksi poissa ja ravissa verryteltiin ympyröillä. Tomppa meni aika hyvässä tahdissa eikä turhaa päästellyt menemään eteenpäin. Ympyrällä ravissa se taipui ihan kivasti, tosin välillä taivutus unohtui vähän.

3.
Vaihdettiin suunta ja aloitettiin ravissa keskiympyrä ja vasta-asetukset. Vasta-asetukset menivät yllättävän hyvin ja myös lyhyille sivuille tehdyt voltit sain taivutettua hyvin. Siirryttiin hetkeksi käyntiin ennen kuin alettiin työstämään vastalaukkoja. Tehtävänä oli keskiympyrällä siirtyä käyntiin ennen tötsää ja nostaa käynnistä vastalaukka. Tomppa alkoikin piristyä laukkaamis vaiheessa ja sitä sai pidätellä jonkin verran.

Välillä Tomppa ei meinannut pysähtyä, kun olisi halunnut mennä vain eteenpäin, mutta kyllä pidätteet meni hyvin läpi. Vastalaukka ei oikein meinannut nousta, myötälaukka sen sijaan. Oikealla pohkeella en ollut kovin vahva, mitä vastalaukoissa olisi tarvittu. No, sain kuitenkin nostettua käynnistä myötälaukat, joita Tomppa pyöritti hyvin. Tunnin jälkeen purin Tompan ja harjasin sen.

4.

5. Totisella ilmeellä mennään joka kuvassa :D

Ilmoittauduin tunnin jälkeen avustajaksi talutusratsastukseen, kun tallilla on tämän viikon sunnuntaina hevostarvikekirppis. Siellä olen varmaankin koko päivän, joten sieltäkin tulossa aika varmasti postausta. Kertokaa mitä tykkäsitte ja ehdottakaa uusia postausideoita! Moikka!



4 kommenttia:

  1. Banneri on tylsä ja värimaailma myös

    VastaaPoista
  2. Postaukset ovat tylsiä kun on pelkistä tunneista kertovia! Ei minkäänlaista vaihtelua

    VastaaPoista