24.2.2016

258. Ratsastustunti Lassilla!

Moi. Ajattelin kertoa teille eilisestä ratsastustunnista, kun en edellisestä tunnista kerennyt/muistanut kertoa. Tunnilta ei ole kuvia, joten kelvatkoon vanhat ratsastuskuvat Lassilla.

Tallille lähdettiin klo 16:50 ja perillä oltiin 17:20. Tuntilistassa luki Lassi ja oli kyllä tosi mukava mennä sillä pitkästä aikaa! (menin sillä kyllä viimeksikkin :D). Lassi ei ollut tunnilla joten menin hoitamaan sitä. Aikaa oli kuitenkin niin paljon, että kerkesin hoitaa Lassin rauhassa. Harjauksen jälkeen olin ihan yltä päältä sen karvoissa, ilmeisesti karvanlähtöaika :D

Laitoin omat ratsastusvarusteet päälle ja sitten meninkin laittamaan ponia. Lassilla oli uusi satula, nimittäin sen edellisessä satulassa täytteet alkoivat tulla ulos ja vastinhihnat olivat jo niin kuluneet. Varustin sen ihan normaalisti ja odottelin tunnin alkua.


Maneesissa nousin selkään ja kiristin vyön. Jalustimet olin laittanut jo tallissa. Uralla hetki käveltiin pitkillä ohjilla ennen kuin alettiin tekemään tehtävää. Otettiin ohjat kunnolla käsiin ja alettiin tekemään käynnissä kolmikaaristakiemurauraa. Lassi meinasi olla vähän laiska ja se ei tehnyt takajaloilla oikein töitä, mutta sain sen parempaan tahtiin.

Kiemurauralle tehtiin voltti, "keskimmäiselle suoralle". Lassi taipui ihan hyvin voltilla ja kulmat sain ihan hyvin taivutettua.Sitten lopetettiin kiemuraurat ja tehtiin ravissa pääty-ympyröitä. Lassi reipasui ravissa ja oli varaa pidätellä sitä.


Sitten vaihdettiin suunta ja ravissa tehtiin kiemurauraa. Lassi meinasi siinä jäädä vähän pohkeen taakse, mutta sain kuitenkin sen heräämään. Voltit sain taivutettua ihan hyvin. Kiemurauran suorilla meinasi vähän tahti muuttua, mutta sekin parani. 

Hetki käveltiin pitkillä ohjilla ja lisättiin laukannostot kiemurauralle. Jatkettiin tavallisesti ravissa ja tehtiin myös uran pitkille sivuille voltit. Lassi tiesi ilmeisesti, että laukannostot tulee, joten se meinasi lähtä aina omaan aikaan ja siinä meni sitten aikaa että sen sai takaisin "hallintaan". Yhdessä vaiheessa se teki omia tepposia, laski pään alas ja pukitti :D No, kuitenkin sain ihan hyvin laukat nostettua.


Pahoittelen kuvien laatua...

Tunti meni ihan kivasti, toki oli parannettavaa paljon. Lassi ei jatkanut tunnille, joten vein sen talliin, otin varusteet pois, harjasin ja pistin loimen päälle. Sitten lähdinkin kotiin.

Kertokaa mitä tykkäsitte ja kertokaa haluaisitteko vielä tässä kuussa KYSYMYSPOSTAUKSEN! Moikka!



4 kommenttia:

  1. Kysymyspostaus olisi kiva saada kun oletkin sen luvannut tehdä aikoja sitten. Mutta voisitkos vastata tähän nyt että minkä tasonen olet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, teempä sen tässä kuussa kun olen luvannut! Luulen että olen ehkä heC tasoinen tai heB, en ole ihan varma :)

      Poista
    2. Tuntikalenterissa on et junnu B nii kai sillo heB ollaan. Tai nyt ku kattoo nii se on vahingossa menny tuntii myöhemmälle mut joo :D

      Poista
    3. Nii, luultavasti ollaan siltä väliltä :D

      Poista