14.2.2016

255. Tunti Stokkiksella!

Moi. Viime postauksessa kerroinkin, että saatan mennä korvaamaan tiistain tunnin, joten eilen olin ratsastamassa. Tosin postauksen kuvat ovat vanhoja, viime kesältä, mutta toivottavasti ei haittaa. Tallille lähdettiin 16:50 ja oltiin perillä 17:20. Menin Stokkiksella! Stokkiksella olen mennyt nyt kolme kertaa putkeen ja sillä on tosi mukava mennä.

Stokkis oli sisällä, joten menin harjaamaan sitä. Harjasin sen kunnolla ja harjauksen jälkeen laitoin omat varusteet päälle. Sitten menin laittamaan Stokkikselle varusteita. Suitset saan sille hyvin, mutta satula on niin painava ja satulahuoneessa ylimpänä, että äiti on saanut laittaa sen joka kerta :D



Päästiin maneesiin ja mentiin kaartoon. Nousin selkään ja kiristin satulavyön ja laitoin sopivat jalkkarit. Sitten lähdinkin kävelemään uralle. Tunnilla oli tehtävänä ympyrän suurentaminen ja pienentäminen. Alkuun käveltiin pitkillä ohjilla ja sitten alettiin tehdä pääty-ympyröitä käynnissä.


En alkuun meinannut saada ympyrästä hyvän kokoista, se meinasi olla liian iso, mutta se alkoi löytymään sitten paremmin. Sitten alettiin ravissa tekemään pääty-ympyröitä. Stokkiksta pitää välillä pidätellä, kun se harppoo niin isoja askelia, mutta sain sen hyvään tahtiin ravissa ja ympyrällä se taipui kivasti.


Hetken päästä jakauduttiin kahdelle pääty-ympyrälle. Jatkettiin ravissa ja saatiin vuorollaan laukata. Stokkiksella nousi laukka tosi helposti ja sen laukka oli tosi kivan tuntoinen pitkästä aikaa. Stokkista ei tarvinnut pyytää eteenpäin, se pyöritti tosi hyvin laukkaa, mutta välillä piti kuitenkin tehdä pidätteitä. Sitten siirryttiin ympyrällä käyntiin ja uudestaan laukannostoja. Stokkis ei meinannut pysyä käynnissä alkuun, mutta sain sen pidettyä hyvin.

Sitten otettiin urakin käyttöön ja tehtiin tavallisesti ympyröitä ravissa. Hetken päästä jakauduttiin taas ympyröille ravissa. Ympyrän keskellä oli tötsä, jota kohti pienennettiin ympyrää. Alkuun Stokkis ei pienemmällä ympyrällä meinannut taipua ja oli vähän laiska, mutta sain sen paremmin kuulolle ja se taipui hyvin. 


Ympyrän suurentaminen onnistui hyvin ja pienentäminenkin. Loppuun otettiin vielä ympyrät käyttöön ja ravailtiin loppuraveja. Loppuraveissa Stokkis meinasi vähän innostua ja sai tehdä aika paljon pidätteitä, mutta sain sen kuitenkin rauhoiteltua. Tunti meni kivasti ja toivon että pääsen sillä seuraavallakin kerralla!
Tunnin jälkeen vein hepan talliin, riisuin varusteet, harjasin ja annoin leivän. Sitten lähdinkin kotiin.

Mitä tykkäsitte pitkästä aikaa tuntipostauksesta? Kertokaa kommenteissa ja ehdottakaa postausideoita, moikka!




2 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja hienoja kuvia. :) Jokinlainen videopostaus olisi kiva. :) Vaikka My Day. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! En ole varma pystynkö tehdä videota, mutta ainakin kuvina Mydayn voin tehdä jossakin vaiheessa :)

      Poista