29.7.2015

#203 Vauhtia kerrakseen!

Moi. Eilen mulla oli ratsastustunti ja kerron teille siitä. Lähdettiin tallille klo 16:50 ja tallilla oltiin klo 17:20. Menin katsomaan tuntilistaa ja menin toista kertaa Nopsalla! Nopsa on se aika iso suokkiruuna. Nopsa oli jo tallissa, joten menin hoitamaan sitä heti. Aikaa oli kuitenkin sen verran paljon, että harjasin sen kunnolla ja laitoin varusteet valmiiksi. Lopuksi laitoin itselleni kamppeet päälle ja varustin Nopsan.

Hyppäsin selkään ja laitoin jalkkarit sopivaksi. Sitten pistin Nopsan kävelemään uralle. Nyt piti totutella paljon pienempiin apuihin, kun Nopsa on aika herkkä, eikä sillä saa käyttää kovia apuja. Tunti aloitettiin tekemällä pääty-ympyröitä käynnissä. Nopsa oli hyvin kuulolla. Sitten siirryttiin raviin. Ravissa jatkettiin ympyröitä. Opettaja käski mua keventämään ihan pientä kevennystä, että Nopsalle ei tulisi liikaa vauhtia. Ympyrällä oli kolme tötsää ja tehtävänä oli että ennen ensimmäistä tötsää piti siirtyä käyntiin ja kävellä pari askelta ja siirtyä takaisin raviin ja siirtyä viimeisellä tötsällä käyntiin.

Luulin sen olevan tosi helppoa, mutta eipä asia ollut näin :D Nopsa ei pysähtynyt millään käyntiin, meni koko ajan vain ravia. Tarkoitus oli pysähtyä ympyrällä, mutta ei onnistunut. Koitin lyhentää ohjia ja käyttää puolipidätteitä vaikka kuinka paljon, mutta ei onnistunut. Opettaja sanoi että saat kohta ottaa kuolainrenkaista kiinni jos se ei pysähdy :D Tärkeintä oli että kädet ei nouse liian ylös mutta muuten voi lyhentää ohjia niin paljon kun pitää. Meni siinä varmaan 10min, kun yritin pysäyttää sitä. 

Lopulta tein niin monta pientä volttia, että Nopsa lopulta siirtyi käyntiin. Antoin kunnon taputukset ja olin jo siinä vaiheessa hiessä, kun yritin saada sitä pysähtymään, voimilla mitä musta lähti :D No, jatkoin tehtävää sillä tavalla, että kävelin ja siirryin raviin vain parin askeleen ajaksi ja siirryin takaisin käyntiin. Jos se ei suostunut pysähtymään, käytin volttia. Lopulta se alkoi sujua, miten pitikin.


Sitten vaihdettiin suunta ja tehtiin hetki pääty-ympyröitä ilman pysähdyksiä. Se sujui hyvin, Nopsa oli rauhallinen ja kuunteli hyvin apuja. Seuraavaksi oli tarkoitus laukata ympyröillä. Ennen tötsää laukan valmistelu ja nosto ja viimeisellä tötsällä raviin. 

Alkuun Nopsa ei kuunnellut oikein apuja vaan painoi vaan eteenpäin ravia. Käytin jonkin verran voltteja, että saisin sen rauhalliseksi. Sain jonkun verran tehtyä laukannostoja, mutta ei ne jatkuneet. Välillä menin uralle ravaamaan ja koittamaan hetken päästä uudestaan. Toisella ympyrällä opettaja sanoi, että anna kunnon pidätteet ja selvät laukka-avut ja sieltähän se laukka nousi! 


Laukka sujui hyvin, mutta ympyrä meni vähän pieneksi. Korjasin tien ja nostin uudestaan laukan. Laukka nousi siitä eteenpäin joka kerta ja oli kyllä kiva! Loppu ravailtiin ja Nopsa oli tosi rentona. Opettaja kehui, ja sanoi että hienosti pärjäsin. Moni teistä saattaa ajatella, että Nopsa on sellainen, joka kaahottaa vain eteenpäin, mutta ei ole. Se on tosi kiltti ja ihana heppa, joka yksinkertaisesti tykkää juosta. Mun mielestä Nopsalla oli tosi kiva mennä, ja sai tehdä kyllä töitä loppuun asti! Nopsa jatkoikin tunnille joten lähdin suoraan kotiin.

Mitäs tykkäsitte? Kertokaa ihmeessä ja laittakaa mulle alas postausideoita! Moikka!

♥: Emmi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti