11.7.2015

#197 Ruudilla menoa

Moi. Nyt kerron teille eilisestä ratsastustunnista. Mä sain taas kuvaajan, jes! Mutta jotkut kuvat saattaa olla tärähtäneitä, koska maneesissa ei riittänyt kunnolla valo. Joten pahoittelut siitä. Mutta mennään kuitenkin asiaan.
   Lähdettiin tallille 16:55 ja oltiin tallilla 17:20. Ulkona ei ollut mikään paras sää, satoi vettä. Menin katsomaan tuntilistaa, ja menin Ruudilla! Nyt olen mennyt ainakin kolme kertaa putkeen Ruudilla, ja se onkin musta kiva juttu, kun saa mennä taas jollain toisella ponilla monta kertaa putkeen.

Menin hoitamaan Ruudia karsinaan ja pistin sen kiinni. Tosin se oli ihan väsynyt, että se nukkui melkeinpä koko ajan kun hoidin sitä. Hyvä niin, se pyörinyt ja hyörinyt. Sain Ruudin ongelmitta hoidettua ja sen jälkeen hain sen varusteet ja pistin omat kamppeet päälle. Sain Ruudille varusteet päälle myös ongelmitta ja sen jälkeen odoteltiin tunnin alkua.

1.

Kun olin saanut mahavyön kiristettyä ja jalkkarit laitettua, lähdin kävelemään uralle. Pistin heti ponin reippaaksi, kun tuntui että se on aika vetelä, kun se oli väsynyt. Aloitettiin käynissä tekemällä keskiympyrää S ja R kirjaimista ja ympyrällä oli tötsät, joiden kohdalta sai myös tehdä voltin keskiympyrän sisään. Lisäksi molemmilla lyhyillä sivuilla sai tehdä voltit.

Ruudi oli ihan reipas, kuunteli hyvin apuja ja sain hyvin taivuttettua sitä ympyrällä. Välillä meinasin jäädä vähän kiinni sisäohjaan, mutta sain sen korjattua. Opettaja kehui, kun sain asettua Ruudia hyvin voltilla.

2.

3.

Hetken päästä alettiin työskennellä ravissa samaa tehtävää. Pari kertaa ravissa Ruudia sai huomautella raipalla, mutta hyvin poni kuitenkin kulki. Sain Ruudin taipumaan myös ravissa ihan hyvin. Pari kertaa poni meinasi livahtaa ympyrältä kavereiden mukaan, mutta sain kuitenkin ponin menemään oikeaa reittiä.

Sitten vaihdettiin suuntaa ja tehtiin samaa tehtävää. Välillä Ruudin kaula taipui enemmän oikealle, joka oli Ruudin hankalampi puoli taipua. Opettaja sanoi että se ei ole haitaksi, mutta piti koittaa saada kaulaa kääntymään enemmän vasemmalle. Sitten otettiin välikäynnit pitkillä ohjilla.

4.

5.

6. Sain myös Ruudin kulkemaan pyöreällä kaulalla!

Opettaja selitti seuraavan tehtävän välikäyntien aikana. Kummallakin lyhyellä sivulla sai tehdä voltit harjoitusravissa, mutta sitten pitkien sivujen alusta nostettiin laukka ja tultiin laukassa keskiympyrälle. Laukalla jatkettiin uran loppuun ja siirryttiin raviin, Sama homma toisella puolella.

Laukannostot onnistui itse asiassa aika hyvin, mutta en parilla kerralla saanut Ruudia ympyrälle, kun se vaan laukkasi uralla :D No, ope sanoi että nosta laukka vasta ympyrällä. Se onnistui paljon paremmin ja sain Ruudin pidettyä ympyrällä. Toki sain monta kertaa nostettua laukan pitkän sivun alusta ja jatkettua siitä ympyrälle. Pari kertaa Ruudia piti muistuttaa raipalla, jotta takajalatkin heräisivät.

7.

8.

Vaihdettiin ravissa suunta ja otettiin sama tehtävä käyttöön. Parilla kerralla laukka ei noussut kunnolla, mutta pistin ravin kuntoon ja sain hyviä laukannostoja. Pariin otteeseen laukka oli hieman vetelää, mutta sain korjattua sen kuitenkin. Lopuksi otettiin ravissa pääty-ympyrät käyttöön ja sitten olikin loppukäyntien vuoro. Sain opettajalta hyvä palautetta ja olin tyytyväinen :) Lopuksi hoidin Ruudin ja lähdettiin kotiin.

Mikä oli teidän lempikuva? Kertokaa ihmeessä, moikka!

♥: Emmi




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti