28.9.2015

#218 Estevalmennus pitkästä aikaa!

Kuten kerroinkin edellisessä postauksessa, mulla oli eilen estevalmennus Almalla. Kuvaajaa ei tälläkään kertaa ollut, mutta toivottavasti vanhat kuvat kelpaavat. Tiistain ratsastustunnille koitan saada kuvaajan.

Tallille lähdettiin 14:50 ja tallilla oltiin perillä klo 15:20. Lähdin hakemaan Alman toisesta tallista toiseen talliin omaan karsinaan. Otin käytävälle ponin ja hain kaikki tavarat. Harjailin ponin reippaasti puhtaaksi ja laitoin etusuojat. Sitten laitoin omat varusteet päälle ja menin varustamaan Almaa.

Laitoin ensin satulan ja katsoin jo vähän valmiiksi estejalkkareita. Sitten pistin suitset ja oltiinkin jo valmiita. Mentiin maneesiin kävelemään ja laittamaan esteitä kentälle. Valmentaja tuli hetken päästä ja laitettiin esteet pystyyn. Sitten noustiinkin selkään. Kiristin satulavyön ja laitoin estejalkkarit. Sitten lähdin kävelemään uralle.

1.


Alettiin melkein heti verryttelemään ravissa ja tekemään pääty-ympyröitä ja ympyröitä esteiden ympärille. Alma oli ravissa vähän löysä ja meinasi jäädä kaarteissa hitaaksi, mutta kun huomautti sitä, niin se alkoi toimia kivasti. Ihan ensimmäisenä tultiin pientä ristikkotehtävää.

Ensin tultiin sininen ristikko, josta kaarrettiin keltaiselle ristikolle, keltaiselta punaiselle ristikolle ja punaiselta ristikolta vaaleansiniselle ristikolle. Alma ei kuunnellut aluksi oikein pohjetta eikä laukannut kunnolla eteenpäin, mutta kun käytin raippaa, niin siitä tuli reippaampi. Tehtävä onnistui ihan ok.

2.

3.


Hetken päästä tultiin melko sama tehtävä. Ensin tultiin sininen pysty ja siitä pitikin johtaa suoraan punaiselle ristikolle. Pidettiin punainen este siinä tehtävässä ristikkona, että saadaan vähän tuntumaa hankalempaan reittiin. Punaiselta ristikolta kaarrettiin keltaiselle pystylle ja keltaiselta vaaleansiniselle pystylle. Ensimmäinen kerta onnistui ihan hyvin, paitsi en johtanut sinisen pystyn päällä, joten laukka ei vaihtunut.

Kiinnitin huomiota toisella kerralla kädellä johtamisella ja laukka vaihtuikin kuten piti. Punaisen ristikon jälkeen meinasin vähän kääntää liian aikaisin, mutta Alma oli niin kiltti, että hyppäsi joka kerta, tultiinpa vinosti tai ei.

4.

6.
 Hetki hengähdettiin ja tultiin rataa. Tultiin ensin sarja, jossa oli punainen- ja mustavalkoinen pysty. Siitä jatkettiin keltaiselle pystylle ja keltaiselta pystyltä siniselle pystylle. Siniseltä pystyltä kaarrettiin vaaleansiniselle pystylle ja siitä jatkettiin punaiselle pystylle.

Sain Almaan kunnolla vauhtia ja sarja meni hyvin. Koitin käyttää tilaa hyväksi, että keltaiselle pystylle tulee hyvä tie. Välillä nykäisin ulko-ohjalla, varmaan sen takia että saisin enemmän tilaa kaartaa. Loput kaarteet meni hyvin.

7.

8.

9.


Tulin radan toisen kerran ja koitin jättää ulko-ohjan pois. Se onnistuikin ja tiestä tuli parempi. Käveltiin hetki ja käytiin läpi, mitkä oli meistä vaikeimpia teitä. Omasta mielestä ehkä vaikein oli sarjalta kaartaminen keltaiselle pystylle.

Muutkin oli sitä mieltä, joten tultiin viimeisenä se. Pistin Alman taas reippaaksi ja sarja meni hyvin. Koitin saada hyvän tien keltaiselle pystylle ja se onnistuikin. Olin oikein tyytyväinen Almaan ja jätettiinkin hypyt siihen.

Loppuravailtiin ja tehtiin suunnanmuutoksia ja kaikenlaisia kiemuroita. Sitten kun poni tuntui hyvältä siirryin käyntiin ja hyppäsin selästä.

Vein alman talliin ja riisuin siltä varusteet. Pesin sen märällä sienellä ja harjasin. Sitten lähdinkin kotiin.

Tulevana viikonloppuna mulla on estevalmennus, joten toivotaan että saan sinne kuvaajan. Kertokaa mitä tykkäsitte, moikka!

♥: Emmi

2 kommenttia:

  1. Oikeesti oot vaan niin söpö ja paras ratsastaa ihana blogi kirjoitus ��

    VastaaPoista