3.9.2015

#215 Laukanvaihtoja Ruudilla

Moi! Mulla oli tiistaina ratsastustunti, ja en ole kerennyt siitä aiemmin kertoa, joten nyt kerron. Tiistaina lähdettiin tallille klo 16:50, ja tallilla oltiin klo 16:20. Menin katsomaan tuntilistaa ja menin Ruudilla :) Ruudi ei ollutkaan tunnilla, joten menin hoitamaan sitä.

Ruudi pysyi karsinassa ihmeen hyvin paikallaan, joten sitä ei tarvinut laittaa kiinni. Hoitelin Ruudin rauhassa ja sen jälkeen hain sille varusteet. Laitoin omat varusteet päälle, Laitoin ensin Ruudille suitset ja sen jälkeen satulan. Sitten olinkin valmis.

Vielä oli ihan kivan aurinkoinen ilma, joten ratsastettiin kentällä. Hyppäsin selkään ja laitoin jalkkarit sopiviksi. Sitten lähdinkin uralle kävelemään. Ruudi tuntui heti alkuun jo aika laiskalta, joten sain käskeä sitä kunnolla eteenpäin. Aloitettiin käynnissä tekemään keskiympyrää.

1.

2.

3.


Keskiympyröistä tuli hyvän kokoisia ja sain hyvin taivutettua Ruudia. Sitten alettiin ravissa tekemään keskiympyrää. Ruudi oli vähän liian laiska ja meinasi oikoa, mutta sain sen menemään paremmin. Sitten vaihdettiin suunta ja alettiin tekemään kolmikaaristakiemurauraa.

Kiemurauralla oli kaksi puomia, joiden kohdalla piti olla tarkkana, että saa suoristettua hevosen. Myös kaarteisiin sai tehdä voltin. Ruudi oli kivasti reipas ja sain hyvin suoristettua sen puomeille. Seuraavaksi meillä olikin laukanvaihtoja kiemurauralla. Vähän jännitti, että miten se menee.

4.

5.

6.


Kun kiemurauralle tultiin, nostettiin oikea laukka ja oikeassa laukassa laukattiin ensimmäinen kaarre ja kaarteen jälkeen vaihdettiin suoraan vasen laukka. Laukattiin taas seuraava kaari ja jatkettiin ravissa.

Laukanvaihdot meni yllättävän hyvin ja Ruudi oli reipas. Se meinasi nostaa ensimmäisen laukan ilman lupaa, mutta sain laukan silloin kun halusin.

7.

8.

9.


Sitten otettiin välikäynnit ja ope selitti seuraavan tehtävän. Yksitellen tultiin kiemurauralle ja tehtiin laukassa samaa tehtävää, mutta aina kaarteen jälkeen siirryttiin käyntiin, ennen kuin nostettiin uudestaan laukka. Kun oli mun vuoro, lähdin ravaamaan ja nostin alussa laukan. Ruudi nosti sen hyvin.

Ensimmäisessä kaarteessa käyntiin siirtyminen meni vähän liian pitkäksi, mutta onnistu kuitenkin. Sitten nostin uudestaan laukan ja seuraavassa kaarteessa käyntiin siirtyminen meni paljon paremmin. Sitten vielä yksi laukannosto ja uralle. Se meni kanssa yllättävän hyvin.

10.

11.

12.

Sitten loppuravailtiin ja otettiin loppukäynnit. Mun mielestä tunti kivasti, vaikka Ruudi olikin välillä aika laiska. Tunnin jälkeen hoidin Ruudin ja lähdin kotiin.

Viikonloppuna mulla saattaa olla valmennus, mutta en ole vielä varma. Jos ei ole, koitan keksiä jotain tänne blogiin. Kertokaa te, minkälaisia postauksia haluatte! Meillä on koulussa 18.9 täksvärkki päivä ja menen siksi päiväksi tallille töihin :) Nähdään, moikka!

♥: Emmi

2 kommenttia:

  1. Tee Lutesta postaus, kun se lähti Ylirannalta?

    VastaaPoista
  2. Huh, nyt tuli ihan semi hyvä laatusia kuvia! :) Ja tarkennuski löyty! :D
    -R

    VastaaPoista