25.7.2014

#137 Leiriviikko: Sunnuntai & Maanantai

Huhhuh, ollaan ootettu Iitun, Sallan ja Selinan kanssa seikkailuleiriä joulukuusta asti ja se on nyt jo ohi. Nyt tulee oikeen kunnon postaussade kun joka päivältä löytyy jotakin kerrottavaa kuvien ja ehkä lyhyiden videoiden kera. Kerron näin heti alkuun että joiltakin ratsastustunneilta EI ole kuvia, koska ei pystynyt ottamaan kuvaajaa mukaan. Kerrassaan mahtava leiri, parhaat leiriläiset ja isoset, mutta ei siitä enempää.

Leirille saavuin jo sunnuntai-iltana noin kuuden aikaan. Yläkerrassa oli jo jonkun verran tyttöjä jotka tulivat leirille. Iitu tuli juuri samaan aikaan kun mä. Selina ja Salla tuli vähän myöhemmin. Äiti kävi antamassa maksukuitin ja jäin yläkertaan. Ooteltiin siinä noin 30min että kaikki leiriläiset tuli, ja niitä oli 18! Hirveä määrä muihin leireihin verrattuna. Kun kaikki olivat tulleet päätettiin huoneet. Päästiin Iitun, Selinan ja Sallan kanssa 4 hengen huoneeseen. Vietiin tavarat sinne ja laitettiin lakanat. Sitten päätettiin hoitohevoset. Sain Sirun, Selina Valton, Iitu Luten ja Salla Tompan. Sen jälkeen ratsastuksen opettaja jakoi meidät 3 ryhmään ja laittoi tuntihevoset.

Ekana yönä ei ihan hirveesti nukuttu, herätys soi 7:30. Vaatteet päälle ja syömään. Sattumoisin herättiin aina ensin muita. Aamupalan jälkeen lähettiin hakemaan heppoja laitumelta. Hain Sirun koska menin sillä ekalla tunnilla. Vein Sirun talliin, harjasin ja varustin. Olin ekassa ratsastusryhmässä.
Anteeksi tosi paljon, näitten kuvien laatu kärsii toosi paljon kun rajaan sen... 

Tunnilla tehtiin voltteja ja keskiympyrää. Siru oli alkutunnista vähän laiska. Sitten se alkoi olla reippaampi kun sen sai kunnolla pohkeelle. Ympyrästä meinasi tulla välillä vähän pieni kun jäin pitelemään sisäkädellä.


Yleensä Siru on aika jääräpäinen mutta koitin kovasti saada sitä kuulolle että ei kovin oikoisi voltteja. Kun poni oli kunnolla pohkeella se taipui tosi hyvin volteilla ja keskiympyrällä.




Tunnin jälkeen pesin Sirun koska se oli aika hikinen. Tosin se oli aika vaikea saada pesarille mutta lopulta sain. Menin itse suihkuun ja katsomaan toisten tuntia. Meillä oli 3 ryhmää. Vähän ajan päästä oli ruoka ja sitten pitikin lähtä talliin.

Seuraava tunti oli maastotunti ja menin suokkiruuna Hepulla. Heppu oli maastossa tosi reipas käveltiin ehkä joku 15min käyntiä ja siirryttiin raviin. Ravissa Heppu oli hyvin kuulolla ja sai kyllä pidätteitä käyttää. Laukassa yritti ampaista jonon edelle, joten oli kova homma pidätellä. Heppu veti aina laukassa ilopukit. Tästä mulla ei oo valitettavasti kuvia mutta pistän tähän pari kuvaa muusta hevosesta.

Suokkitamma Rosanni uimassa

Suokkitamma Hanna maastoesteradalla

Suokkiruuna Viesti-Nopsa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti