19.7.2016

289. Uusi tuttavuus tunnilla

Moikka! Nyt olen taas kirjoittamassa teille tämän päivän ratsastustunnista postausta. Heti näin alkuun kerron että blogi on koko ensi viikon "lomalla" koska lähden tämän viikon sunnuntaina ratsastusleirille. Ratsastusleiristä tulee sitten myöhemmin postausta erikseen! Myös tulevan viikonlopun olen kuvaamassa kisoja vähän kauempana, joten silloinkaan ei taida tulla postausta, ellen ota tietokonetta matkaan. Ajattelin vielä kuitenkin väsätä pari postausta talteen, jotka voin tänne julkaista viikonloppuna tai ehkä leiriviikollakin.

Eli siis tänään lähdettiin vähän aikaisemmin liikenteeseen, koska käytiin Ratsumestareilla katsomassa löytyykö alesta mitään. Mukaan tarttui sitten talvelle uusi ratsastustakki. Sitten lähdettiin tallia kohti ja oltiin noin puoli kuusi siellä. Menin talliin tuntilistan luo ja tänään menin ensimmäistä kertaa Sampalla! Olin todella innoissani ja lähdinkin ylätallia päin. Tallissa Samppa odottelikin, joten menin heti harjaamaan sitä. Kun olin harjannut hepan, menin hakemaan sen varusteet ja laitoin ne. Siinä menikin hetki aikaa, kun Sampalle piti laittaa martingaalit ja huppu päähän muiden varusteiden lisäksi. Sain kuitenkin Sampan hyvissä ajoin valmiiksi ja laitoin vielä omat varusteet päälle. Sitten lähdin kentän laidalle odottamaan.

Pahoittelen parin kuvan laatua.

Kentällä nousin selkään ja lähdin kävelemään uralle. Samppa vaikutti vähän laiskalta heti alkuun, joten piti heti pistää se liikkumaan. Hetken aikaa käveltiin pitkillä ohjilla ja sitten alettiin tekemään ympyröitä. Ympyrällä väistettiin takapäätä ulos ympyrältä. En meinannut saada takapuolta kääntymään juuri ollenkaan, tosin sain asetuksen hyvin vastakkaiseen suuntaan. Käytin raippaa huomautuksena ja silloin Samppakin huomattavasti käänsi takapuoltaan ulos. Sitten kun oltiin hetki tehty "väistöjä" nostettiin vasen laukka ja laukattiin vähän aikaa.

Sampalla oli tosi kiva laukka, mutta sitä sai tosiaan käskeä eteenpäin, että laukka pysyi yllä. Kerran se siirtyi suoraan laukasta käyntiin kun en kerennyt reagoida, mutta sitten kun käytin pari kertaa raippaa se jatkoi hienosti. Sitten vaihdettiin käynnissä suunta ja tehtiin samaa takapuolen väistätystä toisessa suunnassa. Siinä sain Sampan paljon paremmin väistämään ja käytin enemmän myös jalkaa. Pari kertaa kaula meinasi jäädä mutkalle, mutta sain sen korjattua.




Sitten otettiin taas toiseen suuntaan laukkaa ja siinä Samppa reipastui paljon paremmin. Oikeassa suunnassa sitä oli helpompi ratsastaa ja se pyrki koko ajan eteenpäin. Laukkailujen jälkeen otettiin loppuravit, jossa Samppa sai ravata melko pitkällä ohjalla. Sitten otettiin käyntiin ja sain kehuja että sain Sampan lopussa hyvin avuille että takaosan väistäminenkin onnistui. Tunnin päätyttyä vein Sampan talliin ja riisuin siltä varusteet. Sitten harjasin sen ja annoin pari leipää. Täytyy kyllä sanoa, että ihastuin Samppaan ihan kunnolla, jospa pääsisin menemään sillä leirillä!

Oletteko menossa ratsastusleirille tänä kesänä?




6 kommenttia:

  1. Minne olet menossan kuvaan kisoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen menossa kuvaamaan Rovaniemelle ja meidän lähelle :)

      Poista
  2. Minne olet menossan kuvaan kisoja?

    VastaaPoista
  3. Mää olen menossa sille samalle leirille :)

    VastaaPoista
  4. Tosi kiva postaus! Itsekkin käyn sillontällöin Ylirannalla ja tämän hetkinen suosikki on Samppa! :) https://equestrianstory.blogspot.fi/

    VastaaPoista