11.7.2016

287. Super Ansku!

Postauksen kaikki kuvat © Ronja Vekki

Moikka! Tänään taas olen estetunti postauksen parissa. Tänään olin siis hyppäämässä Anskulla ja ilmastakaan ei voinut kyllä valittaa! Lämpömittari näytti 22°C ja voin sanoa että kyllä tarkeni ratsastaa. Lähdettiin ajelemaan Ronjalle päin klo 15:30 ja oltiin siellä hyvissä ajoin. Hain Anskun tarhasta ja pistin sen kiinni. Harjasin Anskun ja se ei oikein meinannut pysyä paikallaan, kun oli niin paljon paarmoja. Harjauksen jälkeen laitoin Anskulle varusteet päälle ja sen jälkeen omat varusteet. Sitten lähdin kentälle ja nousin siellä selkään.

Tunnilla oli lisäkseni toinen ratsastaja, joka oli vähän myöhässä, joten sillä aikaa kävelin hetken pitkillä ohjilla ja hetken käveltyä rennosti aloin tekemään pysähdyksiä, peruutuksia ja liikkeelle lähtöjä. Ansku oli aika hyvin kuulolla, tosin meinasi olla laiska, johtuen varmaan säästä ja eilisistä kisoista. Myös paarmat olivat koko ajan kimpussa ja söivät koko ajan heppa parkaa. Hetken kuluttua toinen ratsastaja tuli ja tehtiin vielä hetki käynnissä samaa tehtävää.




Ravissa alettiin tekemään voltteja ja ympyröitä ja myös lisäksi pitkille sivuille askeleen pidennyksiä. Ansku oli vieläkin aika laiska, eikä oikein välittänyt raipastakaan, mutta kuitenkin sain sen pidentämään askeltaan hyvin. Sitten tultiin vuorotellen puomi/kavalettitehtävää. Aluksi puomeilla oli aika isot välit, joten piti ratsastaa ihan kunnolla eteenpäin, että Ansku saa jalkansa asetettua väleihin. Alkuun se ei meinannut saada jalkojaan minne piti mutta kun reipasti tahtia, ei puomitkaan kolisseet. Kuitenkin välit laitettiin lyhyemmiksi ja Anskunkin oli jo paljon helpompi tulla.

Ilmeisesti kädet tarvitsivat ilmaa?

Sitten tultiin sama homma harjoitusravissa ja sen jälkeen nostettiin laukka ja laukattiin pitkä sivu. Ensimmäisen laukannoston jälkeen Ansku tajusi idean ja oli jo huomattavasti reippaampi. Laukannostot sujuivat hyvin, myös puomit ja kavaletit. Sitten hetki käveltiin ennen kuin tultiin paria tehtävää. Tultiin laukalla puomi, jonka jälkeen tultiin kaarevalla linjalla ristikko. Se onnistui tosi hyvin, mutta Ansku olisi saanut kulkea reippaampaa laukkaa.



Vaihdettiin suunta ja tultiin ensin ristikko ja taas kaarevalla linjalla pysty. Sain siinä heräteltyä Anskun paremmin ja se kulki reippaammin ja tuli myös hyvät hypyt. Pystyä nostettiin vielä ja tultiin se pari kertaa yksittäisenä. Nekin hypyt meni tosi hyvin ja sitten alettiinkin loppuravailemaan. Ansku sai siinä kaasua enemmän ja sitä pitikin hetki pidätellä, ettei sen tarvinnut mennä niin reippaasti. Tehtiin loppuraveissa ympyröitä ja kaiken maailman kiekuroita. Sitten siirryttiin käyntiin pitkillä ohjilla. Tunnin piti harjoittelija Anna, joka oli kyllä todella hyvä opettamaan! Anna antoi hyvää palautetta ja sanoi että hypyt tulivat hyviin kohtiin ja sain Anskun reippaaksi. Kyllä oli Ansku taas niin kiva ratsastaa, ai että ♥ Mahtava maanantai!




Kertokaa mitä tykkäsitte tästä postauksesta ja kommentoikaa alle, jos seuraatte jo hevosinstagramiani. Jos et seuraa, kannattaa pistää seuraamispyyntö, jotta näette senkin kautta kuulumisia! Hevos ig: _emmijaponit_
Moikka!







4 kommenttia:

  1. Eihän sari vekki pidä enää tunteja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää, Anna oli töissä niillä niin se piti tällä kertaa :)

      Poista
  2. Onko se siis enää mikää virallinen talli ja onko nettisivujja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kait se ole mikään virallinen enään kun hepat on niillä kotona, mutta siellä pidetään tunteja. Ei ole nettisivuja, ainoastaan vanhat.

      Poista