21.6.2016

284. Väistöjä uudella hevosella

Moi! Pitkästä aikaa tulisi tuntipostausta kun niitä ei ole hetkeen tullut ja pari kuvaakin on mukana, joten mukavampi kertoa tunnista, mutta nyt itse tuntiin. Lähdettiin tallille noin viiden aikaan ja oltiin siellä ennen puoli kuutta. Menin katsomaan tuntilistaa ja listassa luki Garsu! Garsu on siis iso valkoinen oldenburg tamma, jonka tallinomistajan tyttö omistaa. Kyllä olin hämilläni kun pääsin ensimmäistä kertaa Garsulla ratsastamaan, joka näyttää aika hienolta, kun muut sillä ratsastaa.

Heppa oli yksityishevosten tallissa, joten menin sinne ja aloin heti harjaamaan heppaa. Ei ollut hirveä kiire, joten harjailin rauhassa Garsun ja hain varusteet valmiiksi karsinan eteen. Vaihdoin myös satulaan toiset jalustimet ennen kuin menin varustamaan Garsua. Kun olin saanut hevosen valmiiksi, laitoin omat varusteet päälle ja odotin hetken, ennen kuin lähdin kentän vierelle odottamaan.


Kentällä nousin selkään, kiristin satulavyön ja laitoin jalustimet. Sitten lähdin kävelemään uralle ja aika nopeaa kerättiin ohjat käsiin ja alettiin tekemään ympyröitä. Hetken aikaa tehtiin käynnissä töitä ja sitten siirryttiin kevyeeseen raviin. Alusta alkaen Garsua sai rauhoitella menemään rauhallisempaa ravia ja munkin piti istua ihan kunnollas syvälle satulaan. Kuitenkin sain Garsun mukavaan rauhalliseen tahtiin, jossa sitä oli helppo ratsastaa. Sitten siirryttiin käyntiin ja vaihdettiin suunta. 

Suunnan muutoksen jälkeen jatkettiin ravissa ympyröitä ja taas sai vähän pidätellä. Sain Garsun hyvään tahtiin ympyrällä ja menin uralle, kunnes se vähän innostui. Siinä sitten Garsu laukkasi ja koitin sitä pysäyttää, ei kyllä voltit eikä mitkään auttanut, Garsu vain tyytyväisenä pärski ja päästeli menemään :D Lopulta sain sen laukkailujen jälkeen toisen hevosen perään ja se suostui pysähtymään.


Vähän aikaa sitten tein voltillä töitä, välillä siirryin raviin ja käyntiin, siinä vaiheessa siirtymät olivat hyviä. Sitten alettiin tekemään väistöjä lyhyen sivun keskeltä uralle päin. Garsulla onnistuikin väistöt aika hyvin, mutta välillä se meinasi mennä mutkalle, joten korjasin sitä eteenpäin ja tein väistöt uudelleen. Garsu kulki aina hetkittäin kivasti muodossa ja sitä oli kyllä mukava ratsastaa.


Toisessakin suunnassa Garsu teki väistöt hyvin ja se kuunteli apuja. Sitten kun oltiin tehty väistöt, annettiin pitkät ohjat. Garsu oli kyllä mukava heppa, vaikka ehkä vähän vaativa hevonen mulle, mutta se on hyvä että pääsee menemään erilaisilla hevosilla ja Garsu oli kyllä tosi ihana! Tunnin jälkeen vein hepan talliin, vein varusteet pois ja harjasin Garsun. Sitten lähdinkin kotiin.

Kuva vähän sumea, mutta ei haittaa!

Olen ajatellut tehdä mielipidepostauksen, joten tarvisin aiheita, mistä sen voisin tehdä. Joten laittakaa kommentteihin aiheita, mistä sen voisin tehdä ja kertokaa mitä tykkäsitte tästä postauksesta. Moikka!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti