13.6.2016

282. 1-Tason estekisat 11.6.2016

Moi! Pahoitteluni kun nyt kesäkuun alkuun ei ole tullut postauksia, kun on riittänyt aika paljon puuhaa mutta nyt olen taas täällä kirjoittamassa viikonlopun estekisoista. Tosiaan Ylirannalla oli viime viikon lauantaina 1-tason estekilpailut ja ilmoittauduin 50cm luokkaan. Halusin mennä vielä tuollaisen aika pienen luokan, koska en ole päässyt ihan kunnolla harjoittelemaan esteitä ja seuraava luokka olisikin ollut jo 70cm. Mutta siis kisat olivat iltakisat ja ei ollut aamullakaan mitään kiirettä.

Aamulla putsasin varusteeni ja laitoin kisavaatteet valmiiksi. Tallilla piti olla klo 14 ja lähdettiinkin puoli kahden aikaan ajelemaan tallille. Tallille päästyä vein varusteet talliin ja menin auttamaan varusteiden putsauksessa. Menin siis Almalla kisoissa (jes!)  ja valitsin myös satulahuovan, tosin en valkoista kuin aina. Mentiin kentälle rakentamaan rata ja alkoikin sopivasti satamaan vettä. Märkänä hain Alman sisälle joka oli myös ihan litimärkä ja vein sen talliin ja pistin loimen päälle, että se kuivuisi nopeammin.

Postauksen kuvat © Salla Aalto, Emma Hand ja Iida Ruonala

Aloin hoitamaan ponia hyvissä ajoin puhtaaksi ja pistin kamppeet päälle ja lähdinkin kävelemään ulos. Ensimmäisen luokan verryttely oli käynnissä joten menin kävelemään maastoesteradalle, ennen kuin menin maneesiin. Maneesissa aloin ravailemaan ja tekemään ympyröitä. Sinne oli tullut uusi pohja ja oli jotenkin todella vaikea ratsastaa, kun poni meinasi koko ajan kompastua. Alma meinasi olla vähän laiskakin, joten sitä sai käskeä eteenpäin. Otin pari hyppyä ja menin ulos vielä kävelemään.



Sitten alkoikin 50cm radankävely ja annoin Alman Sallalle. Rata olikin tosi helppo, kahdeksan estettä ja ratapiirrustus oli tullut jo aikaisemmin, joten osasin sen ulkoa. Katselin vähän paikkoja ja mittasin välejä. Sitten hyppäsinkin ponin selkään ja menin vielä verryttelemään. Tulin kerran okserin ja pystyn, joista Alma meni kiltisti yli. Jätinkin hypyt siihen, kun aikaisemmin tein jo parit hypyt. Sitten lähdin odottamaan omaa vuoroan.

Radalle mentäessä nostin laukan ja tervehdin tuomaria. Almaa vähän pelotti esteiden vieressä olevat kukat ja väisteli niitä aika paljon, mutta ohi meni niistä kuitenkin. Radalle tuli pari hassua hyppyä ja tempo puuttui, mutta puhdas rata tuli ja olen kyllä todella tyytyväinen poniin, kun ylitti kaikki esteet kuskin virheistä huolimatta! Luokan jälkeen oli palkintojenjako ja punavalkoinen ruusuke lähti kotiin ♥ Loppuilta meni talkootehtävissä ja kisojen päätettyä purettiin rata.











Mitä tykkäsitte pitkästä aikaa kisapostauksesta?






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti