28.6.2017

305. Tempon muutoksia Tompalla

Moikka! Jotkut ovat varmaan huomanneet, että tänne blogin puolelle on ilmestynyt vähän kesäisempää ulkoasua ja kumma kyllä, ei vaaleanpunaista. Taas kerran iso kiitos kuuluu Annalle, joka jaksaa aina värkkäillä näitä :) Mutta tosiaan ajattelin kirjoittaa pitkästä aikaa tuntipostausta, kun viime tuntipostauksesta on kulunut hieman aikaa. Tallille menin jo kahden maissa Iitun kanssa ja otettiin aika paljon kuvia hevosista laitumella. Voisin tehdäkkin seuraavan postauksen ihan kuvapostauksena, johon laittaisin näitä kuvia!


Tunnilla menin pitkästä aikaa Tompalla ja se oli jo edellisellä tunnilla, joten mentiin katsomaan sitä tuntia. Kun pääsin selkään, lähdin kävelemään pitkin ohjin. Alkuun alettiin tekemään käynnissä pääty-ympyröitä, joilla tehtiin tempon muutoksia. Ensin lyhennettiin, sitten "normaalia" käyntiä ja sitten pidennettiin. Se onnistui ihan hyvin. Sitten tehtiin samaa juttua ravissa ja lisättiin myös tempon muutokset uralle. Pidennykset onnistui paljon paremmin kuin lyhentäminen, mutta sekin onnistui lopulta ihan hyvin. Ympyrällä en saanut Tomppaan oikein minkäänlaista tuntumaa, enkä saanut sitä kunnolla taipumaan, mutta kyllä sekin siitä vertyi. Tomppa oli kivan reipas ja varsinkin uralla se teki kivat pidennykset, kunhan sen sai oikeasti liikkumaan. Otettiin välikäynnit, jonka aikana vaihdettiin suuntaa ja tehtiin samaa tehtävää vielä. Toisessa suunnassa Tomppa myös liikkui ihan hyvin, mutta ympyrällä en oikein saanut mitään huomattavia tempon muutoksia aikaan, toisin kuin uralla, jossa Tomppa taas pidensi hyvin ja loppua kohti lyhentikin hyvin.

Kaikki postauksen kuvat © Iitu Pyrhönen




Kun oltiin tehty tempon muutoksia kumpaankin suuntaan, alettiin tekemään loivaa kiemurauraa. Toisen lyhyen sivun alussa siirryttiin käyntiin ja käveltiin niin pitkään, kunnes sai hyvin suoristettua hevosen kiemurauralle. Toisen lyhyen sivun alussa siirryttiin käyntiin, keskellä raviin ja tehtiin uran ensimmäiseen ja viimeiseen kirjaimeen voltit. Loivalla kiemurauralla reitti olisi saanut olla alussa paljon suurempi ja siirtymiset myös ehkä enemmän oikeilla paikoillaan, mutta onnistuin korjaamaan ne aika hyvin. Volteilla Tomppa tuli tosi laiskaksi, joten sitä sai ratsastaa kunnolla eteen, mutta muuten se liikkui hyvin.

Sitten otettiin laukat mukaan ja tehtiin laukassa kiemuraura. Ensin en saanut Tomppaa kunnolla laukkaamaan ja se meinasi lopussa siirtyä raviin, mutta toisella kerralla sain sen laukkaamaan reippaammin ja paremmin. Lopussa kiemuraura laukassa onnistui tosi hyvin ja sain tehtyä hyvät tiet. Sitten otettiin loppuraveja ympyrällä, jossa Tomppa vasta virittyi ja sitä sai pidätellä eniten, kuin koko tunnin aikana. Tomppa oli kyllä kiva ratsastaa ja tuntikin meni ihan hyvin. Tallissa otin varusteet pois hepalta, pesin sen ja annoin leivän. Sitten lähdin kotiin.



Sunnuntaina lähden siis tallille esteleirille Iitun kanssa, joten sillä ensi viikolla ja sitä seuraavalla viikolla ei tule postauksia, koska leirin jälkeen lähden ulkomaille. Kuitenkin julkaisen tällä viikolla vielä yhden postauksen. Jos haluat päivittäin nähdä, mitä ollaan leirillä tehty, kannattaa mennä instagramissa seuraamaan mun heppakäyttäjää, johon tosiaan lisäilen päivittäin leiriltä kuvia!

2 kommenttia:

  1. voisitko esimerkiksi leirin ajaksi laittaa insta-tilisi julkiseksi, kun mulla ei ole instaa mutta haluaisin nähdä kuvia leiriltäs? :)

    VastaaPoista