19.11.2016

297. Puomeja Sampalla

Nyt olisin taas pitkästä aikaa kirjoittamassa teille tuntipostausta tiistain tunnista, nimittäin kyselyssä ilmeni että moni toivoisi blogiin ihan tavallisia tuntipostauksia, joten tässä sitä tulee. Mulla ei ole valitettavasti tunnilta kuvia, mutta vanhat kuvat kelvatkoon :) Tosiaan nykyään lähden tallille aika aikaisin, mutta se on harmi että ei kuitenkaan saa oikein kuvia sieltä, kun on jo niin aikaisin pimeää, mutta koitan tässä joku kerta mennä vaikka viikonloppuna tallille ja ottaa kunnolla uusia kuvia! Pahoittelen kuitenkin postauksen vähäisen kuvien määrää.

Tallille tultua menin talliin katsomaan tuntilistaa ja olin toivonut jo mielessäni Samppaa ja Samppahan siellä listassa lukikin. Sampalla menin ensimmäisen kerran kesällä, joten odotin innoissaan tuntia ja toista ratsastuskertaa Sampalla. Samppa meni tunnille ennen meidän tuntia, joten laittelin talliin hevosille heinät ja kaurat valmiiksi. Katsoin myös jonkun aikaa toisten tuntia ja etsin Sampan varusteet valmiiksi. Oon ratsastanut jo pari kertaa toppikset jalassa, mutta nyt täällä meillä päin on aika paljon lauhtunut ilmat, että mittari on plussan puolella. Vähän ennen meidän tunnin alkua, vein omat tavarat yksäritalliin (Sampan karsina on siellä) ja laitoin kamppeet niskaan. Sitten lähdin odottamaan tunnin alkua ja kun päästiin maneesiin, noustiin heti selkään, kun meidän ei tarvinut kantaa mitään. Tällä kertaa mentiin enimmäkseen puomeja ja vähän pystyä.

© Iida Ruonala

Aloitettiin ottamalla parit pysähdykset ja liikkeelle lähdöt. Sitten alettiin ravailemaan ja tulemaan puomeja kahdesta suunnasta. Samppa liikkui tosi kivasti ja se kuunteli hyvin apuja. Puomit onnistuivat ongelmitta. Seuraavaksi jakauduttiin kahdelle ympyrälle, toisella ympyrällä käveltiin ja toisella ravattiin ja laukattiin. Ensin asetettiin uralla ja käännettiin sopivalla kohdalla puomeille. Puomien jälkeen nostettiin laukka ja kaarrettiin uralle laukassa. Samppa piristyi, kun alettiin laukkaamaan ja se nosti laukat tosi hyvin. Käännökset oli välillä vähän hankalia, mutta ne onnistuivat hyvin. Tehtävän jälkeen käveltiin vähän aikaa ja tehtiin uudestaan sama tehtävä toisessa suunnassa. Oikeassa kierroksessa käännös oli hankalampi, mutta ne onnistui kyllä myös ihan hyvin.

Sitten alettiin tehdä sellainen tehtävä, ensin tehtiin ympyrä laukassa, josta kaarrettiin vinosti pystylle ja mentiin toiseen suuntaan puomit lyhyellä sivulla ja mentiin taas pysty vinosti toiseen suuntaan. Samppa hyppäsi hyvin, vaikka en ihan välillä pysynyt mukana, kun se hyppää aika isosti. Esteen jälkeen se vaihtoi aina itse laukat ja se tuntui oudolta :D Puomeille kasvatettiin liikaa vauhtia, joten tultiin ne pari kertaa, että puomit onnistuivat. Tultiin sama toisessa suunnassa ja siinä tehtävä onnistuikin paremmin. Lopuksi ravailtiin omaan tahtiin loppuravit ja siinä Samppa innostui myös itsekseen laukkailemaan mutta meni kuitenkin rauhallisesti lopun.

Tunnin jälkeen kerättiin esteet pois ja sitten vein Sampan talliin. Tallissa riisuin siltä varusteet, harjasin sen ja laitoin loimen päälle. Sitten laitoin omat kamppeet laukkuun ja lähdin kotiin.

© Iida Ruonala


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti