29.12.2015

#249 Tehoestetunti Simonalla!

Moi! Nyt on taas aika palata normaalien postausten pariin. Omasta mielestä onnistuin tämän vuoden joulukalenterissa hyvin, mitä mieltä te olette? Nyt kuitenkin itse postauksen aiheeseen.

Eilen olin tehoestetunnilla Simonalla, joka kesti kaksi tuntia. Tunti alkoi klo 16:30 ja menin tallille 15:00. Tarkoitukseni oli hakea tuntihevoset sisään mutta ne olikin haettu jo. Menin harjaamaan Simonaa ja harjasin sen oikein kunnolla. Sitten kävin hakemassa pari hevosta sisälle, ja menin harjaamaan Aabraa, että laittaisin sen tunnille valmiiksi.




Sen jälkeen menin varustamaan Simonaa ja laitoin omat varusteet päälle. Ulkona oli pakkasta ainakin -17 astetta, ja olinkin sen mukaan pukeutunut. Kun olin valmis, menin hakemaan Simonan karsinasta ja mentiin maneesiin.

Maneesissa laitoin jalustimet sopiviksi ja kiristin satulavyön. Sitten nousin selkään ja lähdin kävelemään uralle. Ensin tehtiin ympyröitä käynnissä ja hetken päästä ravissa alettiin tulla puomeja. Ensin oli estetolpat, joiden "välissä" oli kolme puomia. Sen jälkeen mentiin seuraavan puomin ja seinän välistä ja mentiin toisille puomeille. Se onnistui hyvin.



Sitten tultiin myös samaa tehtävää, mutta myös se puomi, mikä aluksi kierrettiin. Ensimmäisten puomien jälkeen siirryttiin käyntiin ja käveltiin pari askelta ja siirryttiin raviin. Puomin yli ja taas pari askelta käyntiä ja raviin. Simona ei meinannut olla kuulolla siirtymisissä, mutta parani kuitenkin. Sitten otettiin käynnin sijasta pysähtymiset. Simona pysähtyi tosi hyvin ja se kuunteli hyvin apuja.Puomit tultiin seuraavaksi laukassa. Alkuun oli vähän ongelmaa pitää laukka yllä, mutta kun käytin pohjetta, Simona piristyi. Käveltiin hetki ennen seuraavaa tehtävää. Puomit nostettiin pieniksi pystyiksi ja niitä tultiin laukassa. Se onnistui tosi hyvin, Simona hyppäsi mielellään ja laukka pysyi.




Seuraavaksi tultiin samat pystyt, mutta sen jälkeen käännettiin vasemmalle, josta mentiin ristikolle. Sen jälkeen mentiin oikealle ja mentiin toinen ristikko ja mentiin sama rata uudestaan. Se meni ihan ok, mutta tahti meinasi vähän vaihdella,



Vaihdettiin suuntaa kävelyiden jälkeen ja tultiin ensin vasemmasta kierroksesta ristikko ja jatkettiin siitä kolmelle pystylle. Sen jälkeen käännettiin oikealle ja tultiin toinen ristikko. Ensimmäiselle esteelle lähdin liian aikaisin mukaan, joten tulin sieltä alas. Ei sattunut ollenkaan, vaikka kaadoin pari estettä :D Nousin takaisin selkään ja tulin uudestaan. Se meni paremmin paitsi viimeisellä esteellä tultiin huonosta kohdasta, (ainakin luulen niin) ja mätkähdin taas alas. Samalla lähti Simonalta suitsetkin :D Sekään ei sattunut joten nousin takaisin selkään.




Simona alkoi olla jo niin puhki, että sitä ei enään oikein huvittanut hypätä. Ihan lopuksi tultiin vielä pari estettä ja se meni hienosti. Taputin paljon ponia ja ravailtiin vielä loppuravit, ennen kuin lähdettiin talliin. Tunti meni mielestäni todella hyvin, tippumisia lukuunottamatta!

2 kommenttia:

  1. Milloin voisit taas tehdä sellasen kysymyksiin vastailua postauksen? Ne oli mielestäni hyviä��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin tehdä vaikka ensi kuussa kysymyspostauksen! :)

      Poista